Eső, borult idő és melegfront

Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben még sokfelé, délután egyre inkább keleten valószínű további eső, zápor, és délután délnyugat felől átmenetileg a felhőzet is felszakadozhat.

Igaz, délután a Dél-Dunántúlon ismét lehetnek záporok. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon 13, 15 fok is valószínű.

eso_elott

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.