Eper fagylat csokoládéba mártott eperrel!

Ki tudna ellenállni egy tál illatos epernek fagyival és csokoládémázzal? Mi biztosan nem! Íme, a recept hozzá!

Hozzávalók: 1 főre:

– 10 db eper

– csokimáz

– 3 evőkanál kakaó

– 3 evőkanál cukor

– 2 evőkanál víz

– diónyi vaj

– 1 gombóc fagyi

fagylalt

Leírás:

Az epret alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és a csumájával együtt, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy lehűljön. A csokimázat elkészítjük, a kakaót, cukrot, vizet felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hozzá adjuk a vajat.

Az eper csúcsát a csokimázba mártjuk, egy tányérra rakjuk és megvárjuk, míg megdermed. Lehetőleg fehér tányérra, amin tálaljuk majd a desszertet, a maradék csokimázból szabálytalan köröket csurgatunk.

Az epret ráhelyezzük a tányérra, majd a közepébe 1 gombóc fagyit rakunk, amire szintén rakunk a csokiból tetszés szerint.

Elkészítési idő: 1 óra

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: