Az otthoni kakaós csiga az igazi!

Kevesen vannak, akik ne szeretnének beleharapni egy ízletes, jókora kakaós csigába – mi lenne, ha otthon is el tudnánk készíteni?

Sokak kedvence a kakaós csiga, melyet azonban nemcsak a boltban vagy a cukrászdában lehet megvásárolni – otthon készítve is nagyon jó, sőt, még finomabb is lehet.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 60 dkg liszt

– 3 dkg élesztő

– 2 evőkanál olaj

– egy csipetnyi só

– 2 evőkanál cukor

– szükség szerint tej

kakaós csiga

A töltelékhez:

– 5 dkg vaj

– 5 dkg margarin

– 3 evőkanál porcukor

– 2 dl vaníliás cukorral édesített tej

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is.

Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének a felével, meghintjük a kakaós porcukorral és összesodorjuk, akár a beiglit.

Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az így nyert csigákat kivajazott sütőlemezre, szorosan egymás mellé fektetjük.

Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.

Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre. A csigákat tölthetjük kakaós porcukor helyett fahéjas porcukorral vagy 10 dkg darált dióval összekevert porcukorral is.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: