A tatár beefsteak elkészítése

Az egyik legkedveltebb bélszínből készült előétel a tatár beefsteak, mely nagyon sok étterem étlapján szerepel, de ha kedvünk van otthon is elkészíteni bátran tegyük meg.

Hozzávalók:

– 60 dkg bélszín,

– 4 dkg vaj,

– 5 dkg vöröshagyma,

– 2 db tojás,

– 12 füstölt szalonna,

– 5 g törött bors,

– 3 g szerecsendió,

– 1,5 dl olaj,

– só

tojás

A szeletelésre már nem alkalmas bélszíndarabokat vagy a bélszínfejet a legkisebb lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, hogy minél finomabb húspépet kapjunk.

Hozzáadjuk a vajban megpirított, apróra vágott vöröshagymát, a tojást és az apró kockákra összevágott füstölt szalonnát. Sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.

Ezután 4 db egyforma nagy beefsteak alakú pogácsát formázunk belőle, és olajban megsütjük. Tálaláskor csészében formált párolt rizst teszünk a tányérra, mellé rakjuk a megsütött vagdalt beefsteaket és leöntjük forró paradicsommártással.

Elkészítési idő: 60 perc

Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: