5+1 tipp: Ízléses hálószoba, melyet mindketten szeretünk! – galériával

Teremtsünk olyan teret, amelyben mi magunk és a partnerünk egyaránt jól érzi magát: egy ízléses hálószoba sokféleképpen megalkotható, s nem is kellenek nagy kompromisszumok hozzá.

Íme az ízléses hálószoba titka

Bármilyen hangulatvilágot, bútorokat részesítünk is előnyben, ha közös szobát kell kialakítanunk a párunkkal, érdemes alaposan átgondolni, milyen stílust, kiegészítőket válasszunk. Az ízléses hálószoba létrehozása, mely mindkettőnknek kedvence lesz, nem olyan nagy kaland, de szem előtt kell tartani néhány szabályt.

1.Ruházzunk be egy nagy ágyba: kényeztessük magunkat akkora fekhellyel, amekkorát csak elbír a helyiség! Instant luxus-érzés költözik a hálóba, s még az is jól alszik benne, aki egyébként küzd az álmatlansággal. Ráadásul, ha egy ilyen méretes ágy uralja az ízléses hálószoba belsejét, már nem jelenti gondot az sem, ha jellemzően forgolódunk álmunkban, vagy teljesen más pozícióban ébredünk, mint ahogy elaludtunk. Mert ezen megtehetjük, nem fogjuk az ágy másik végében alvó párunkat zavarni vele.

2.Tároljunk igazságosan: osszuk el megfelelően a háló tároló alkalmatosságait. Hasznos, ha van alkóv az ágy mindkét oldalán, így a könyveknek, az olvasólámpának és minden apróságnak jut hely, amit mindketten szívesen tennénk az ágy oldalához, hogy kéznél legyenek. Az ízléses hálószoba egyik titka az is, hogy szimmetrikus az ágy két oldala, kiegyensúlyozott megjelenést teremt. Ötletes olyan tárolóegységeket venni, amelynek van csukható része is, így csak azt hagyjuk a nyitott polcokon, aminek van is helye ott és kellően dekoratív.

3.Gondosan válasszuk ki a világítást: nem mindegy, hogy milyenek a fényviszonyok a hálóban. Olvasó- vagy hangulatlámpának ne válasszunk olyan modellt, amely zavarja a másikunkat, ha ő már aludni szeretne. Az ágy mindkét oldalán álljon kis lámpa, de olyat szerezzünk be, amely kellően lehajtható. Külön fény szükséges a fésülködőasztalhoz és külön a hangulatteremtéshez is – ezek a fényforrások nem egyformák, mert mindnek más célja van. Eszerint érdemes választani.

4.Vegyünk tükröt! Ruházzunk be akkora tükörbe, ami még jól mutat a szobában és megfelelően elfér. A tükörrel nemcsak elkerüljük a vitákat, ha a fürdőszoba éppen foglalt, de mi már készülnénk az estére. A tükör az ágy közelében igen izgalmas dolog, persze csak ha a párunkkal egyetértünk ebben…Természetesen olyat válasszunk, amely az ízléses hálószoba összképét nem rontja el, sőt inkább hozzáad. Akár kettő is lehet bent, egyik az ágy egyik, a másik a másik oldalán.

5.Érdemes a szürkére szavazni: közepes tónusú, semleges árnyalatot célszerű választani a hálóba, ilyen a világosszürke is, amelyet azonban nyugodtan lehet párosítani egy élénkebb színnel. Legyen kellő mélység a választott árnyalatban, melyhez könnyed módon párosul a nőies vonás, szép díszpárnák, függönyök, lámpák, dekorációk formájában. Az ízléses hálószoba „szerves része” az ágyat keretező két fa éjjeliszekrény is.

Egészítsük ki szobánk belső terét olyan tárgyakkal, amelyek kettőnkről szólnak, a közös, meghitt pillanatokra emlékeztetnek. Ezek lehetnek fotók, apróságok, amiket adtunk egymásnak, sőt akár a saját kezdőbetűinket formázó dekorációk is. Ettől lesz igazán személyes és kellemes ez az ízléses hálószoba, amelyet érdemes több polccal is ellátni, hiszen idővel egyre több apró, személyes tárgyunk lesz – ezeknek is kell a hely!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.