2 remek bodzabor recept

A bodzából számtalan remek étel, vagy lekvár, szörp készíthető, de azt kevesen tudják, hogy bor is készíthető belőle. Íme, két remeke bodzabor recept.

Bodzabor 1.

Elkészítése:

Összekeverünk 5 dl összezúzott, érett bodzabogyót, 2,5 l vizet, 2 kg cukrot, valamint 2 citrom levét és reszelt héját. Üvegbe töltjük, deszkával lefedve 4 napra langyos helyre tesszük, időnként megkeverjük. Leszűrjük, majd visszaöntjük a kimosott üvegbe, hűvös helyre tesszük. 3-4 hét múlva a letisztult bort üvegekbe szűrjük, de csak 4 nap múlva dugaszoljuk le szorosan.

bor

Bodzabor 2.

Elkészítése:

10 l. vízhez kb. 20 dkg. szárított bodzavirágot adunk, ízét 2-3 citrom héjával és kifacsart levével javítjuk. 1 l. vízhez kb. 25 dkg. cukrot adunk, attól függően, hogy szárazabb, vagy édesebb bort akarunk. A fajélesztővel beoltott levet erjesztjük, az erjedés befejeztével a letisztult bort palackozzuk, és légmentesen lezárjuk.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: