A világ legjobb wellness-üdülőhelyei

Az elmúlt két év bezártságának köszönhetően és az egészségügyi szabályozások hatására nagyon sokan a szorongást vagy a feszült idők okozta hosszú távú egészségügyi következmények csomagját cipelik, és számukra – de nem csak – igazi wellness felüdülés lehet az alábbi összeállítás.

Akár mélytisztításra vágysz Új-Zéland havas csúcsai között, akár masszázsra a Maldív-szigeteken vagy spa terápiára Saint Lucián, íme néhány a világ legjobb fiatalító wellness-üdülőhelyi közül.

wellness, spa

Fotó: 123rf.com

Aro Hā, Új-Zéland

A Déli-Alpok havas csúcsai által körülvett Aro Hā egyszerű kaupapa, vagyis célja van: regenerálni a testet és a lelket. Ez azonban nem megy könnyen – a vendégektől elvárják, hogy megszakítsák a kapcsolatot az alkohollal, a koffeinnel és a cigarettával, mielőtt megérkeznek a wellness-utazásra.

Az Aro Hāban a napok tibeti tálak csilingelésével, dinamikus Flow jógával kezdődnek a felkelő nap fényében, és egy répakenyérből álló reggelivel, almavajjal és bogyós gyümölcsökből álló coulis-szal, amelyek mind az üdülőhely kertjéből származnak.

Az elme, a test és a lélek megtisztulásának fenntartása érdekében a konyha növényi alapú, és a kertből az asztalra kerülésre helyezi a hangsúlyt. A fitnesz ugyanilyen fontos, ezért a gyógyfürdőzés és a terápiás masszázs előtt egy alpesi túra a környéken erősen ajánlott.

Fotó: Aro Ha

Willka T’ika, Peru

Az Andokban, Machu Picchu ősi fellegvára és az inkák fővárosa, Cusco között fekszik ez a környezetbarát üdülőhely a világ egyik leglátványosabb tája között. Egy luxus spa is tartozik hozzá, és ez a tökéletes visszavonulás a pandémiát követő időszakra.

A lenyűgöző szépség túlmutat a festői szabadban; a butikhotel rózsaszínű épületei között található a Seven Chakra Gardens (Hét csakra kert) – egy pihentető tér, amelyet úgy alakítottak ki, hogy a hét klasszikus csakrát ábrázolja, amelyek egyes hiedelmek szerint az emberi test energiaközpontjai.

Míg a hagyományos andoki szertartásokat az üdülőhelyen kívül is meg lehet ismerni, a személyzet – köztük a quechua őslakosok – gondoskodnak arról, hogy a vendégek tartózkodását a Pachamamával – a Földanyával – való kapcsolatuk befolyásolja. A természettel való kapcsolatteremtés nagyszerű módja egy nyugtató áztatás a sóval és gyógynövényekkel feltöltött virágos napfürdőben az éjszakai égbolt alatt, amelyet napközben a nap melegít.

Willka T'ika Peru

Willka T’ika – Peru , Fotó: 123rf.com

BodyHoliday, Saint Lucia

Az idilli Karib-tengeri környezet a púderhomokos strandok és trópusi esőerdők között erősíti a BodyHoliday ígéretébe vetett bizalmat: “Adja nekünk a testét egy hétre, és mi visszaadjuk az elméjét“.

A programtól függően a vendégek egész tartózkodásukat jógával tölthetik, vagy olyan izgalmas tevékenységekkel fedezhetik fel a szigetet, mint a búvárkodás és az íjászat.

Van egy bőrklinikával kiegészített wellness-központjuk is, amely a többi spa és terápiás kezelés mellett “helyreállító szépséggel” is büszkélkedhet. A vendégek körében népszerű a “Serenity Massage“, egy svéd technika, amelyhez – az ayurvédikus elvek mellett a légzést és az alvást is segítő – speciális olajkeveréket használnak a kezelés során.

Fotó: BodyHoliday

Anantara Eastern Mangroves, Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

A város szélén található, gyönyörű mangroveerdőkre néző Anantara a természetes környezetet kihasználva egy olyan gyógyító oázist hozott létre, amely a keleti gyógyítást arab hatásokkal ötvözi. Az itteni exkluzív kezelések közé tartozik a “Vichy sivatagi homokos testradír” és a “Neom de-stressz gyertyás masszázs“.

Hangulattól függően a vendégek megtapasztalhatják a török hammamot, vagy kimerészkedhetnek az Anantara vízpartjára, ahol a számos vízi sport valamelyikébe csöppenhetnek. Az egyéb terápiák közé tartoznak a luxusszállodákra jellemző kényeztetések – számos finom étkezési lehetőség és a házon belüli feneketlen italok kínálata.

spa, wellness

Fotó: Anantara Eastern Mangroves

Ananda a Himalájában, India

A Himalája lábánál, a Szal-erdőkkel körülvett Ananda-t a “spirituális ösvénynek” nevezik. A vendégek igényeihez igazított terápiákat kínál — a világjárványban megfáradt érkezőknek érdemes lehet igénybe venni a “stresszkezelő” programot. Teljes körű orvosi vizsgálatot biztosítanak, valamint spa-tanácsadást, hogy az olyan tevékenységek, mint a jóga, a meditáció, a pránajáma (légzésszabályozás) és a frissítő merülések a lehető legnagyobb hasznot hozzák.

A fiatalító üdülő vendégei között állítólag olyan brit királyi családok és A-listás sztárok is vannak, mint Elizabeth Hurley és Brad Pitt. Ha szerencsés vagy, talán egy erdei túrán is részt vehetsz valakivel, akit felismersz.

wellness

Fotó: Ananda Spa

Stanglwirt Green Spa Resort, Ausztria

A muzsika hangja” és “A hobbit” találkozik ebben az osztrák Wilder Kaiser-hegységben található, füves tetővel fedett alpesi faházban, ahol a Hauser család áll az előkelő öko-világ élén. A környezetvédelem jegyeit a Stanglwirt család biofarmjáról származó, házilag termelt ételek erősítik, míg az üdülőhely öko-szaunája helyi arolla fenyőből készült.

A kínálkozó tevékenységek között szerepel a golf, a lovaglás és a síelés. A szállodában egy 500 négyzetméteres fedett fitneszkert is található.

A Stanglwirt kiemelkedő látványosságai közé tartoznak a sziklás hegyvidéki környezetet utánzó vízi létesítmények. Ajánlott a sós vizes medencék sós vizének kipróbálása a bőr megnyugtatására, miközben a masszázsfülkében fekszenek, mielőtt a vendégek a mohával borított lépcsőkön felfelé haladva a spa organikus kezeléseit élvezhetik.

wellness

Fotó: Stanglwirt Green Spa Resort

 

Palazzo Fiuggi, Olaszország

A Palazzo Fiuggi személyre szabott wellness-kezelési programokat kínál holisztikus terápiákkal és orvosi szolgáltatásokkal, amelyeket orvosokból és szakértőkből álló csapat alakít ki. A helyszín idilli, gyógyító vizekkel és az olasz Appenine-hegység természeti szépségével a háttérben.

A vendégek olyan “orvosi és diagnosztikai” kezelések közül választhatnak, mint a “Post Covid-19” program vagy a “regenerációs” terv, mint a “Restore and Balance” program.

Minden kezelési terv kiterjedt orvosi vizsgálatokat, római fürdőben való áztatást, nyirokdrenázst, aromaterápiát és egyéb masszázsokat tartalmaz.

A legjobb wellness-kezelésekhez jó ételek is tartoznak. Itt a vendégek egy háromcsillagos Michelin-szakács által összeállított menüt élvezhetnek.

wellness, spa

Fotó: Palazzo Fiuggi

 

Euphoria Retreat, Görögország

A bájos hegyi falu, Mystras egy hűvösebb menekülés Görögország belső peloponnészoszi régiójának síkságai elől, és kapu a fölötte elterülő bizánci erőd mesés ókori csodáihoz.

Egy másik menekülésnek is otthont ad. Az Euphoria egy klasszikus stílusban épült gyógyfürdőkomplexum, amely többek között olyan kezeléseket kínál a vendégeknek, amelyek kifejezetten a járvány utáni felépülést segítik.

Az Euphoria “Feel Alive Again” programjának célja, hogy a vendégek olyan tevékenységek kombinációjával, mint a nevető jóga, a légzésfejlesztés és a zene, megszabaduljanak a felgyülemlett negativitástól. Az üdülőhely szerint ezek a tevékenységek a tudattalan gondolatok és érzések előcsalogatására szolgálnak, hogy megtisztítsák az elmét.

A szálloda emellett szabadalmaztatott “3GL PLUS” terápiát is kínál, amely az anyagcsere egészségének legfontosabb markereit méri, miközben a vendégek az Euphoria Methodoson, a holisztikus hippokratészi orvoslást a taoista spiritualitással ötvöző fürdő megközelítésén keresztül utaznak. Remélhetőleg a vendégek az eufória állapotában távoznak.

wellness, spa

Fotó: Euphoria Retreat

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.