Ép testben két lélek – teherbeeséstől a szoptatásig

Családot szeretnél? Isten hozott a családban. A jelszó: új élet, új étel. Az őrlődés helyett válaszd a teljes kiőrlést. És válaszd Babiczky-Pfliegel Dórát – „civilben” szakács és az Ízek és Érzések magazin gasztro-újságírója –, akit az anyaságért folytatott saját küzdelme inspirált ennek a könyvnek a megírására. Tanácsok és gyors receptek a petesejtektől az anyai sejtelmekig. Nem ígérjük, hogy minden könnyebb lesz. De megtermékenyülni, babát várni, szülni és táplálni biztosan.

PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis– a teherbe esés nagy ellenségei. Az Ép testben két lélek egy különleges szakácskönyv, gerincét a terhesség előtti és alatti problémák és kellemetlenségek adják. Adott téma körbejárása után étrendi ajánlás, hasznos házi praktikák nyújtanak megoldást az olvasónak. A receptek válogatott alapanyagokból, magas vitamin- és tápanyagtartalmú hozzávalókból készülnek, könnyen elkészíthetőek.

fehervar_kreativ

A szerzőről:

Szélsőséges és olykor fanatikus, legyen szó szerelemről, munkáról, vagy éppen sütés-főzésről, így sokáig az étkezésben sem tartotta be az arany középutat. Több táplálkozási vonalat kipróbált, végül az egyéni igényeire koncentrálva alakította ki a diétáját. Miután saját bőrén tapasztalta, hogy bizonyos ételekkel és tudatosan felépített étrenddel mennyi kellemetlen tünetet és problémát lehet megszüntetni, elvégezte a szakácsiskolát, hogy a gyakorlatban is megállja a helyét. Immáron három éve az Ízek és Érzések magazinnak ír cikkeket és recepteket, emellett tematikus főzőtanfolyamokat és előadásokat is tart az egészséges étkezés jegyében. Leendő anyukáknak és kismamáknak szóló életmód és receptes könyve Ép testben két lélek (Problémamegoldó ételek és ötletek a teherbeeséstől a szoptatásig) címmel az Atheneum kiadó gondozásában jelenik meg az idei Könyvhétre. Természetesen vele is megesik, hogy – gasztronómiai értelemben – mellékösvényre téved, de a sok energiával és lelkesedéssel kitaposott főcsapásra mindig visszatér.

Forrás: