A tejes fogyasztás

A Ben-Gurion Egyetem kutatásai szerint a tej és más tejtermékek fogyasztása elősegíti a fogyást.

A mostani kutatásban összesen 300 túlsúlyos férfi és nő vett részt. A 40 és 65 év közötti önkéntesek két éven keresztül alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú, illetve mediterrán étrend szerint étkeztek.

Függetlenül a diétás módszertől a kutatásban részt vett önkéntesek közül azok, akik a legtöbb tejet és tejterméket fogyasztották két év alatt összesen hat kilótól szabadultak meg. Azok azonban, akiknek napi kalciumbevitele csak 150 milligramm körül mozgott csak mintegy három kilót tudtak leadni.12103A kutatási adatok alapján a kalciumbevitelen kívül a vér D-vitamin szintje is jelentősen befolyásolja a fogyókúrás módszerek sikerességét. Minél magasabb ugyanis a vér D-vitamin szintje, annál több plusz kilótól tudunk megszabadulni.

?A D-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását és a napfényen kívül tejből, zsíros halakból és tojásból juthatunk hozzá a legkönnyebben. A legtöbb ember sajnos nem fogyaszt elegendő mennyiségű D-vitamint, pedig mint látjuk még a fogyókúránkban is segíthet” – nyilatkozta Dr. Danit Shahar, a Ben-Gurion Egyetem kutatója. ?A diétás módszertől függetlenül nagyon fontos, hogy elegendő D-vitamint fogyasszunk, hiszen ezzel segítjük a fogyási folyamatot.? – tette hozzá.

Forrás: