Finom csemege dinnyehéjból 2021-07-12 Blog, Diéta, Egészséges otthon 1 Kommentelés Megosztás: Tweet Dinnyeimádóknak kötelező kipróbálnia ezt az ízletes lekvárt. Jó hír a dinnyeimádóknak, hogy nem csak nyáron, hanem télen is van lehetőségük arra, hogy megízleljék a görögdinnyét, ugyanis a zöld héjból meglepő módon ízletes lekvárt lehet főzni. Így a dinnye szinte semmilyen része sem vész kárba, és igazi különlegesség lesz télen és tavasszal is a dinnyelekvár, amíg újra megérkezik a dinnyeszezon. Ezt az isteni csemegét nagyon egyszerű elkészíteni, kezdők is nyugodtan nekiláthatnak. A lekvárt citrommal, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár mentalevéllel is megbolondíthatod, hogy még intenzívebb legyen az íze. Foto:123rf.com Mutatjuk az isteni dinnyehéj lekvár receptjét: Hozzávalók: 1 kg görögdinnyehéj 30 dkg cukor 1 csomag vanilincukor 1 db citrom ízlés szerint egy kis fahéj is mehet bele Fotó: Ripost Így készítsd el: A külső zöld részt hámozd le a héjról, majd a fehér részt vágd fel apró kockákra. Ízletesebb lesz a lekvár, ha egy kevés piros görögdinnye hús is marad a héjon. Öntsd rá az összes cukrot, keverd el vele, és hagyd egy éjszakán át állni a főzőedényben. Másnap tedd fel a lecukrozott dinnye héját főzni, és add hozzá a citrom levét és lereszelt héját, az egy csomag vanilincukrot és ízlés szerint egy kis fahéjat. Fedő alatt főzd addig, amíg megfelelőnek találod az állagát. Kb. 2 óra múlva vedd le róla a fedőt, hogy a lekvár besűrűsödhessen. Ha nem szeretnéd, hogy darabos legyen a lekvárod, nyugodtan leturmixolhatod, és a végén egy kis dzsemfixet is adhatsz hozzá, hogy jobban elálljon télire. Még forrón töltsd a dinnyelekvárt fertőtlenített, jól zárható üvegekbe. Öt percre fordítsd fejjel lefelé az üvegeket, hogy kiszorítsd a maradék levegőt, majd rakd őket szorosan egymás mellé. Takard le őket egy pléddel, amíg kihűlnek, majd száraz, hűvös helyen tárold őket. Ezzel a módszerrel gyönyörűen eláll a dinnyelekvár hónapokig, így akár télen is élvezheted ezt az isteni nyári csemegét. A kész lekvár kitűnő lesz süteményekbe, palacsintákba, de pirítóssal, joghurtba keverve, vagy zabpehellyel is szuper ízletes lesz. Jó hatással van ránk a kánikulában is, ha színesen étkezünk. A táplálkozási szakemberek szerint nem érdemes megfeledkezni arról, hogy ne csak fagyit és édességeket fogyasszunk a hőségben, hanem elegendő, több deka gyümölcsöt és zöldséget is ahhoz, hogy a megfelelő fitonutriensek kerüljenek a szervezetünkbe. A szívünkkel is jót tehet a szomjoltó görögdinnye Forrás: ripost.hu Forrás: https://napidoktor.hu/index Egy válasz Jáger László 2021-07-12 Én továbbra is a parlagfüvet ajánlom tonikkal és jéggel… Az is van ilyen üdítő ebben a kánikulában…. csak ennyi barátilag J.L.
Jáger László 2021-07-12 Én továbbra is a parlagfüvet ajánlom tonikkal és jéggel… Az is van ilyen üdítő ebben a kánikulában…. csak ennyi barátilag J.L.