Záporok, zivatarok

Erősen felhős égkép lesz a jellemző, néhány órás napsütésre főként a délelőtti órákban lehet számítani. A gomolyfelhőkből késő estig sokfelé valószínű zápor, zivatar, melyeket akár felhőszakadás is kísérhet.

Az északi, északnyugati szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon és a Zempléni-hegység tágabb környezetében erős széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

esosido

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is az alacsony-közepes tartományban marad. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen a pázsitfűfélék és az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu