Mikróra szabott recepteket ír Kovács Lázár

Kovács Lázár új konyhai kedvencei a kerámia belső térrel rendelkező Samsung mikrohullámú sütők, mert biztos lehet benne, hogy a velük készült fogásokkal sikert arat, és a takarítással sem kell sokat vesződnie.

A kerámia bevonat különleges előnyeit felismerve a Samsung mikrohullámú sütőinek belső terét kerámia felülettel vonta be, hogy minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb sütést tegyen lehetővé. Az ilyen mikrók kerámia belső faláról könnyen eltávolíthatók a szennyeződések, és még gyakori használat és takarítás után sem kell a színfakulástól és karcolásoktól tartani. Belső terük szagsemlegesítő, valamint 99,9 százalékban antibakteriális is, így hatékonyan elpusztítja, és távol tartja a baktériumokat. Ezt a technológiát egyébként a Samsung régóta használja beépíthető sütőiben is.

Magyarország népszerű mesterszakácsa, Kovács Lázár nem csak az egyszerű karbantartásuk és tartósságuk miatt kedveli a Samsung kerámia bevonatú mikróit és sütőit, hanem stílusos kivitelezésük miatt is.

Ízelítő Kovács Lázár különleges mikrós receptválogatásából:

Szójás-fűszeres pulykacsíkok tésztába göngyölve, tejfölös mártással

Hozzávalók 4 személyre:

a pulykacsíkokhoz:

45 dkg pulykamell

8 darab tortilla lap

1 teáskanál mustár

5 evőkanál szójaszósz

5 evőkanál édes chiliszósz

5 evőkanál napraforgóolaj

4 dkg csíkokra vágott póréhagyma

5 dkg piros kaliforniai paprika

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott korianderlevél

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

a tejfölös mártáshoz:

1 mokkáskanál szardella pasta

4 evőkanál tejföl

2 evőkanál majonéz

1 teáskanál mustár

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A pulykamellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük, majd összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal, a napraforgóolajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a csíkokra vágott póréhagymával, a kaliforniai paprikával, a sóval és a borssal.

Az ízesített pulykamell csíkokat kiterítve egy tűzálló, lapos tálra tesszük, majd mikrohullámú sütőbe téve, 300 W-on, grill funkcióval kiegészítve, 12 percig grillezzük úgy, hogy félidőben átforgatjuk a húst. Miután szép pirosra sült, hozzákeverjük az apróra vágott korianderlevelet, majd a tortilla lapokba tekerve, a mikrohullámú sütőbe visszatéve, még 3 percig grillezzük.

A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és a langyosra hűlt pulykahúsos tekercseket ebbe mártogatva fogyasszuk.

Forrás: