Hideg, nutellás sajttorta

A Nutellás sajttorta elkészítése egyszerű és nem kell beindítani a sütőt, amit a nyári melegben mindenki értékel, továbbá kevés alapanyag kell, amiből finom nyári édességet lehet csinálni.

A Nutellás sajttorta nem igényli a sütő beüzemeltetését – csak a hűtőét-,  és nincs benne semmilyen kacifántos lépés, amit ne lehetne megcsinálni. Az alapanyagok beszerzése nem lehetetlen, az elkészítés pedig nem igényel sok időt. Ez a desszert bármilyen húshoz tökéletes desszert lehet, emellett kellemes hűsítő édesség a nyári melegben. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

– 150 g csokis keksz (apróra törve)

– 3 ek olvasztott sótlan vaj

Töltelékhez:

– 240 g mascarpone

9 160 g Nutella

– 240 ml habtejszín

– 1 tk. tiszta vanília aroma

nutella

Díszítéshez:

– Felvert tejszínhab (választható)

– Csoki forgács (választható)

– Apróra vágott pörkölt mogyoró (választható)

Elkészítés:

– Egy közepes méretű tálban keverjük össze az összemorzsolt csokis kekszet az olvasztott vajjal.

– Egy általunk kiválasztott edény – amiben fel kívánjuk szolgálni, példának okáért egy formás kehely – aljába tetszés szerint tegyünk ebből a vajas morzsából és simítsuk el. (Nem tegyünk sokat, mert akkor nem lesz ropogós. Elég annyi, hogy csak alapja legyen a „sütinek”.)

– A tejszínt egy tálban, kézi mixer segítségével keverjük ki kemény habbá, majd tegyük a hűtőbe pihenni.

– Egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét a Nutellával habossá.

– Keverés közben adjuk hozzá a vaníliát, felvert behűtött tejszínhabot óvatosan keverjük bele a Nutellás masszába.

– Az összekevert Nutellás masszát egy kanál vagy habzsák segítségével tegyük abba a kehelybe/pohárba, amit tálalásra választottunk ki.

– Fogyasztás előtt 2 óra hűtőben pihentetés javasolt.

– Ha szeretnénk, díszíthetjük tejszínhabbal, csoki forgáccsal és az apróra vágott pörkölt mogyoróval.

Forrás: