Eper fagylat csokoládéba mártott eperrel! 2012-07-19 Blog Megosztás: Tweet Ki tudna ellenállni egy tál illatos epernek fagyival és csokoládémázzal? Mi biztosan nem! Íme, a recept hozzá! Hozzávalók: 1 főre: – 10 db eper – csokimáz – 3 evőkanál kakaó – 3 evőkanál cukor – 2 evőkanál víz – diónyi vaj – 1 gombóc fagyi Leírás: Az epret alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és a csumájával együtt, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy lehűljön. A csokimázat elkészítjük, a kakaót, cukrot, vizet felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hozzá adjuk a vajat. Az eper csúcsát a csokimázba mártjuk, egy tányérra rakjuk és megvárjuk, míg megdermed. Lehetőleg fehér tányérra, amin tálaljuk majd a desszertet, a maradék csokimázból szabálytalan köröket csurgatunk. Az epret ráhelyezzük a tányérra, majd a közepébe 1 gombóc fagyit rakunk, amire szintén rakunk a csokiból tetszés szerint. Elkészítési idő: 1 óra vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: