Mediterrán tészta 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet Az alábbi tésztaétel garantáltan mediterrán életérzést fog csempészni az étkezőasztalra. További mediterrán zöldfűszeres fogások a Fahéj magazin nyári számában! Tamáska László mesterszakács receptje – www.usubufood.blogspot.com Conchiglie rigate tejszínes aglio-olio tenger gyümölcseivel Hozzávalók (4 személyre): – 30 dkg conchiglie rigate (bordás héjú kagylótészta) – 50 dkg mirelit tenger gyümölcsei (garnélarák, feketekagyló, polipkar, bébitintahal, langusztino) – 10 dkg vaj – 1 dl fehérbor – ½ citrom leve – 2,5 dl tejszín – 4 gerezd fokhagyma – 20 szál metélőhagyma – 1 csokor friss bazsalikom – 1 szál friss rozmaring – 1 csokor petrezselyemzöld – só, őrölt fehérbors 1. Vajat hevítünk, megfonnyasztjuk rajta a szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a kiolvasztott, lecsöpögtetett tenger gyümölcseit, majd tovább pirítjuk. 2. Megszórjuk az összevágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citromlevet, majd egy kevés fehérborral meglocsoljuk. Néhányszor megkeverjük, ezt követően tejszínnel felöntjük. 3. Takaréklángon állandó kevergetés mellett melegen tartjuk. Közben vizet teszünk fel forralni, amelybe kevés sót szórunk. Ahogy elkezd forrni, belerakjuk a tésztát és 9-10 percig főzzük. Leszűrjük, de nem öblítjük le. Ha a fölösleges víz lefolyt róla, hozzákeverjük a kész mártáshoz. 4. Tálaláskor finomra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk, majd fekete kagylóval és langusztino darabokkal díszítjük. Forrás: