Jeges finomság forró napokra

A jégkása – vagy olaszul granita – az egyik legegyszerűbben elkészíthető nyári édesség. Nem kell hozzá fagylaltgép és rövid idő alatt összeállítható.

Aztán már csak egy jó adag türelem szükséges, hogy kivárjuk, amíg megfagy a mélyhűtőben.

További granita receptek a Fahéj magazin aktuális, nyári számában!

Vörösboros jégkása

Fahéj Magazin

Hozzávalók (2 személyre):

– 1,5 dl száraz vörösbor

– 1 dl víz

– 3 evőkanál cukor

– fél lime leve

1. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Ehhez a vizet a cukorral feltesszük főni, kb. 10 percet gyöngyöztetjük. A kész cukorszirupot teljesen kihűtjük.

2. A kihűlt szirupot összekeverjük a borral és belefacsarjuk fél lime levét.

3. Egy fagyasztható lapos tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük. 3-4 óra alatt megfagyasztjuk úgy, hogy fél óránként-óránként villával összekeverjük.

Fahéj Magazin

Forrás: