23 étel-trükk, amely mindent megváltoztat! (2.rész) 2016-05-12 Blog, Otthon Megosztás: Tweet ….de legalábbis azt, ahogyan főzünk és étkezünk! Az alábbi étel-trükkökkel másként készíthetjük el kedvenc italainkat és fogásainkat, egészségesebbé is téve szervezetünket. A 23 legpraktikusabb étel-trükk Szeretnénk minél egyszerűbben és gyorsabban megoldani az ételeket, s közben egészségesen is étkezni? Mindezek nem zárják ki egymást, csak néhány étel-trükkre van szükség. Lássuk, mi mindent oldhatunk meg másként, hogy gyorsabban, egészségesebben készítsük el italainkat, ételeinket. Előző cikkünkben az első 12 étel-trükköt tanulhattunk meg , most következzen a többi! 13.Válasszuk el a tojás sárgáját a fehérjétől kéz nélkül! Ügyes étel-trükk egy üres vizes palack felhasználásával! Törjük a tojást tányérba, majd a palack száját helyezzük a sárgája fölé. Nyomjuk kissé össze a vizes palackot, majd eresszük lejjebb a sárgára, és „ejtsük foglyul”. A megmaradt fehérjét akár omletthez is felhasználhatjuk! 14.Ne barnuljon meg az avokádó! Egy szelet levágott avokádót úgy tudunk megmenteni a barnulástól, ha egy lezárható műanyag dobozban néhány hagymakarika társaságában tároljuk. A hagymában levő kén-vegyületek oxidálódnak a zöld felületen és megelőzik a barnulást. 15.Készítsünk finomabb kávét! Ügyes étel-trükk, ha a kávé megfőzésekor hideg vizet használunk, nem meleget. Utóbbi ugyanis „megül” a tartályban, a hideg vízre kevésbé jellemző, hogy összegyűjtse az ásványi lerakódásokat. 16.Szeleteljünk lágy sajtot kés nélkül! Egy darab tiszta, új fogselyem tökéletesen megfelel kés helyett, ha lágy sajtot szeretnénk vágni! Nem kell felesleges eszközöket mosogatnunk. 17.Készítsünk egyszerre több buggyantott tojást! Meglepő, de egyszerű étel-trükk: olajozzuk ki egy muffinos tepsit nem ragadós főzőspray-jel, majd tegyünk minden lyukba egy evőkanál vizet. Ezután törjük bele a tojásokat a lyukakba és főzzük 13 percig őket 350 fokon a sütőben. Máris kész egyszerre hat darab! 18.Ne hagyjuk túlforrni a tésztavizet! Forrás előtt helyezzünk egy fakanalat az edény tetejére – ezzel akadályt képezünk a buborékok számára, ki fognak fakadni, mielőtt kitüremkednének az edényből. 19.Könnyítsük meg a dugó visszarakását a boros üvegbe! Csomagoljuk viaszos papírba a borosüvegből kihúzott parafadugót. Ezután sokkal egyszerűbb lesz ki-be rakosgatni. 20.Lágyítsuk meg gyorsabban a hűtött vajat! Szükséges étel-trükk, hiszen nem egyszer fordul elő, hogy szentségelünk, mert nem elég puha a vaj, például egy tészta összeállításához. Megoldhatjuk azonban ezt a problémát, ha reszelőn „lereszeljük” a vajat, egyenesen a tésztába. 21.Tökéletes szegélyt a süteménynek! Egyenletes és mutatós szegélyt készíthetünk a pitének, ha a szélén végigfuttatunk egy gyöngysort, mielőtt a sütőbe rakjuk. 22.Tartsuk frissen a kekszeket! Ehhez egy olyan étel-trükköt kell alkalmaznunk, amely rendkívül egyszerű, de aligha jut eszünkbe. A kekszeket rakjuk lezárható műanyag zacskóba egy kis kenyérszelettel együtt. így kevésbé fognak kiszáradni! 23.Alkossunk csinos jégkockákat! Forraljunk fel szűrt vagy ásványvizet a tűzhelyen, hogy a légbuborékokat eltávolítsuk, majd hagyjuk lehűlni – ezután forraljuk fel ismét. Ha újra kihűlt, öntsük bele a jégkockatartóba és fedjük be műanyag zacskóval, hogy ne folyjon ki. Étterembe való, mutatós jégkockákat kapunk! Forrás: https://napidoktor.hu/index