Grillezett borjúszelet gorgonzola-mártásban

A grill ételek egyre nagyobb teret hódítanak az egészséges táplálkozás terén.Lássuk, hogyan készül a borjúszelet és a gorgonzolamártás.

Hozzávalók: 4 szelet borjúhús (egyenként 2 cm vastag, összesen 700 g), 2 evőkanál olaj só, 175 ml borjúhúsalaplé vagy tyúkhúsalaplé, 100 g 20% zsírtartalmú tejföl,

1/8 l tejszín, 75 g gorgonzola sajt, frissen őrölt fekete bors

Előkészítés:     5 perc

Főzés:             12 perc

TÁLALÁSI JAVASLAT

A kiadós borjúszelethez rizs vagy fóliás burgonya illik friss salátával.

1. A grillt közepes hőmérsékletre előmelegítjük. A borjúszeletekről leszedjük a hártyákat, inakat és a zsíros részeket, majd mindkét oldalon egyenletesen megkenjük olajjal.

hús

2. A borjúszeleteket a rácsra helyezzük, majd mintegy 4-5 percig mindkét oldalon grillezzük, és csak utána sózzuk meg.

A sült szeleteket tálra helyezve, lefedve melegen tartjuk.

3. Közben a borjúhúsalaplét, a tejfölt, tejszínt és gorgonzolát kis edényben összekeverjük, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten   3 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.

4. Az így elkészült borjúszeleteket 4 tányérra tesszük, ráöntjük az ízletes sajtos mártást, és azonnal tálaljuk.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: