Madártej gyorsan és egyszerűen

A madártej egyike a legfinomabb édességeknek, desszerteknek. Íme, egy egyszerű, finom recept, mellyel te is meglepheted barátaidat.

Hozzávalók:

– 1,5 liter tej

– 15 dkg cukor

– 4 tojás,

– 1 evőkanál liszt

– 1 zacskó vaníliás cukor

– csipetnyi só.

A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verek, majd félliternyi forralt tejbe beleszaggatom. Ha az egyik fele megfőtt, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik felét is megfőzöm, ezután szűrőkanállal kiszedem a tejből, és tálra rakom. A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többi tejhez. A tojássárgáját simára keverem a maradék cukorral, majd kevés tejet hozzáöntve, a liszttel is simára keverem.

Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet, és kis lángon addig keverem, amíg egy kicsit megsűrűsödik. Ha kihűlt, belekeverem a vaníliás cukrot és a sót, majd tetejére teszem a főtt habgaluskákat. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.

Forrás: