9 remek melegszendvics recept

Hogy miért is szeretjük a melegszendvicset? Gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk. Íme, 9 remek recept.

A meleg szendvicseket lehetőleg friss zsemlekenyérből készítsük. A vékonyra vágott szeleteket, a különfélék rátevése előtt, szárazon mindkét oldalán enyhén pirítsuk meg, hogy elejét vegyük az ellágyulásnak, nedvesedésnek. A kenyér felső oldalát még langyosan kenjük meg kevés vajjal.

A sajtos összetételű töltelékhez, kenetekhez, mindig óvári sajtot használjunk. Ez sem reszelve, sem egyben nem olvad le, rajta marad a kenyéren. A meleg szendvicseknek csak a rávalóját sózzuk.

Pirított gombás: a finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a nedve elpárolog. Kihűlve halmozzuk a kenyérre. Sajttal, sonkával, zöldpaprikával tetőzzük.

Kapros zöldségvagdalék: a húslevesben főtt vegyes zöldséget összedarabolva tojássárgájával vegyítjük, sózzuk, kaporral ízesítjük. (Magyar Konyha II. évf. 3. szám)

Nyári "magyaros": szeletenként 1/2 zöldpaprikát, 2 szál újhagymát, 1 paradicsomot, 2-3 centinyi gyulai kolbászt apróra összevágunk, tojássárgájával összekeverünk, enyhén sózunk.

szendvics

Kelkáposztás – virslis: a forrázott, vékony szálára vágott kelkáposztaleveleket összekeverjük virsli-karikákkal, reszelt sajttal. (A sajt lesz a "kötőanyaga".)

Padlizsános: a vajban megfuttatott, meghámozott padlizsánszeletet a kenyérre helyezzük, rá keménytojást és reszelt sajtot teszünk.

Túrós keverék: összetört tehéntúróhoz, apróra vágott zöldpaprikát, hagymát, Piros Aranyat, reszelt sajtot keverünk.

Tormás: a kifektetett sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, befedjük vékony szelet sajttal, kemény tojással.

Májkrémes: a májkrémet elegyítjük tojás-sárgájával, a kenet tetejébe zöldpaprikacsíkokat teszünk.

Spárgafejes: A párolt spárgafejeket a szeleten körbe rendezzük, középre paradicsompaprikát helyezünk. Ebben a karimában fészkeljen a nyers tojássárgája.

Forrás: