2 remek bodzabefőtt recept 2012-05-22 Blog Megosztás: Tweet A bodza nem csak finom és nagyon egészséges, de remek befőtt is készíthető belőle. Mi most két remek bodza befőtt receptet mutatunk be olvasóinknak! Bajor bodzabefőtt Hozzávalók: 8 körte, 1 liter víz, 1 citrom, 1.5 kg szilva, 1 kg bodzabogyó, fél kg cukor. Elkészítése: A körtéket meghámozom, negyedelem és megszabadítom a magházától, majd citromos vízben félpuhára főzöm. Rövid ideig vele főzöm a kimagozott, felezett szilvákat. Összekeverem a nyers, megmosott bodzával és üvegekbe töltöm. A főzőlevet a cukorral és a citromlével felfőzöm, ráöntöm a gyümölcsökre és fél óráig 80 C°-on gőzölöm. Bodzabefőtt 1. Elkészítése: 4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot – hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük. Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük. Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: