Új tulajdonosa van a Skanska budapesti Green House irodaházának

Eladták a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. nemzetközileg is díjazott Green House irodaházát, a zöld irodaépület új tulajdonosa az FHB Csoport tagjaként jegyzett Diófa Alapkezelő irányítása alá tartozó nyíltvégű Torony Ingatlan Befektetési Alap. 

 

A vételárat a cég nem hozta nyilvánosságra.
A Green House a Skanska hatodik iroda beruházása a magyar fővárosban. A 2012. decemberében átadott, XIII. kerületi épület 7 emeleten 17 800 négyzetméter irodaterülettel rendelkezik.
A jelenleg 98 százalékos bérbeadottsággal rendelkező irodaház többek között olyan nemzetközi cégeknek ad otthont, mint az AVIS Budget Group, MSCI vagy az ABB.

greenhouse

A közlemény idézi Linczmayer Zoltánt, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a tranzakció azt bizonyítja, hogy a befektetők növekvő érdeklődést mutatnak a budapesti piac iránt. 
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a zöld irodaházak innovatív fejlesztője, a vállalat következő projektje a Váci úti irodafolyosón elhelyezkedő, 26 200 négyzetméteres Nordic Light, melynek átadását 2016 elejére tervezik.
A Skanska cégcsoportnak összesen 57 ezer alkalmazottja van Európában, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában. A Skanska bevétele 2013-ban elérte a 136 milliárd svéd koronát, ami nagyjából 15,76 milliárd euró.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.