Mondd, te milyet választanál? – Ötletes esküvői dekorációk kertbe!

Egy esküvő alkalmával nemcsak a csodás menyasszonyi ruhának, a vőlegény öltönyének vagy az étel-kínálatnak van jelentősége – a dekorációnak is! Főleg, ha saját kertben tartjuk a partit, a mutatós díszítés a mi feladatunk…

Bár hazánkban az esküvőt követő mulatságok többségét előre kiszemelt éttermekben, hotelekben rendezik, vannak, akiknek lehetősége van az udvarban helyet adni egy nagyobb vendégseregnek, ezért a ceremóniát és a lagzit otthon tartják.

Tény és való, van ennek egy különleges bája, de fontos, hogy a helyszín illeszkedjen az alkalom hangulatához, megfelelő díszítéssel, mutatós dekorációval.

Legyen összhangban az ifjú pár által favorizált színekkel, mintákkal, motívumokkal – lehet az egyszerű, mégis szemet gyönyörködtető! Ha nem érezzük úgy, hogy van hozzá érzékünk, kérjük ki esküvőszervező vagy dizájner tanácsát, ám néhány jó ötlettel magunk is megoldhatjuk a kerti esküvői dekorációt.

eskuvo

1.Fények: az esküvői kertet telítsük fényekkel, hogy megteremtsük a kellő hangulatot. Igen sokféle lámpa, fényforrás közül válogathatunk – mivel átmeneti használatra vesszük őket, alacsonyabb minőség is megteszi, mely mégis attraktív (akár többszínű) fény ad.

2.Gyönyörű, színpompás virágok: egy udvarba, ahol az esküvőt, lagzit rendezzük, nélkülözhetetlenek a virágok! Különböző színekben, kis kaspókban, cserepekben: oda tesszük őket, ahová akarjuk és ha mégsem mutat, máshogyan is rendezhetjük. Művirág csokrokat szintén használhatunk olyan helyekre, ahol például függeszteni kell a virágot, ezek ugyanis nem fognak olyan könnyen szétesni.

3.Makulátlan fű: egy ilyen jelentős eseményre nemcsak gondosan lenyírt, rendben tartott fű szükségeltetik, egyenesen lehengerlőnek kell lennie! Győződjünk meg arról, hogy a kert, az udvar minden részén mutatós a gyep, ne legyenek csúnyácska részek, vagy ha vannak is, azokat fedjük el például virágos ládákkal! Legyen a kertnek friss és természetes hangulata!

4.”Show-elemek”: az esküvői hangulathoz illő kiegészítőket rendezhetjük az udvar központi részére, vagy a széleire is. Például fehér oszlopokat, melyek tetején fehér virágos csokor díszítések „ülnek”. Még a fényképezkedéshez is ideális hátteret biztosítanak!

5. Bútorok: a ceremóniához minden család, illetve baráti társaság számára egy kis kerek asztalt szükséges kikészíteni, körülötte néhány székkel. Szatén anyaggal vonjuk be őket, hogy ünnepélyesek legyenek. A menyasszony és a vőlegény széke ugyanezt a színvilágot tükrözze, de legyen sokkal mutatósabb, mondhatni, „extrákkal kiegészített”!

Választhatjuk azonban azt a megoldást is, hogy a díszített székeket sorokba rendezzük egymás mögé, ahogyan az anyakönyvvezető előtt vagy a templomban ülnek a vendégek.

6.Szökőkutak: ha van rá lehetőség vagy illik az elképzeléseinkhez, az esküvői kert díszítését néhány kis, attraktív szökőkúttal is feldobhatjuk. Akár zenélő szökőkutak is lehetnek, mellyel különösen fokozhatjuk a meghitt hangulatot! Akkor a legszebbek, amikor a víz csobogását kellemes fény is kíséri, ezért érdemes néhány apróbb fényt úgy helyezni, hogy megvilágítsák a kutakat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.