Minden óra a Föld Órája!

Március 26-án a Föld Órája akció keretein belül a WWF megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetkímélése, az energiatakarékosságra.

Világszerte 1,3 milliárd embert érint idén március 26-án a WWF Föld Órája akció melyhez idén immáron 131 ország és tartomány, s számos intézmény, vállalat csatlakozott, hangsúlyt fektetve a környezet kímélésére, felhívva a figyelmet az energiatakarékos gondolkodásra.

A világ vezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalata nemzetközi szinten vesz részt az akcióban: belső kommunikációs hálózatuk segítségével minden munkatársát meghívta a programra, s beszállítóit, kereskedelmi partnereit is arra kéri, csatlakozzanak az akcióhoz. A cég egyúttal játékra is hívta munkatársait: a 60 percnyi gyertyafénybe burkolózást fotón megörökítő munkatársak képei közül a legjobban sikerülteket a cég honlapján publikálják.

fold6

A Föld Órája arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy az energiatakarékos szemléletmódnak mindennapivá kell válnia úgy a magánszemélyek, mint cégek részéről. A csomagolóanyag-gyártó vállalat politikája a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Csak magyarországi, budaörsi gyáregységükben 39%-kal csökkentették fajlagos energiafelhasználásukat az elmúlt 7 év során, miközben 95%-kal növelték termelésüket, példát állítva ezzel az ipar szereplői elé.

A példamutató eredményt szabályozott és direkt hűtési és fűtési rendszerek kiépítésével, a gépek mozgási energiájából elektromos áramot termelő és visszatápláló berendezésekkel s megújuló energiaforrásokkal érték el. Ugyancsak a Föld értékeivel való takarékoskodás jegyében vezették be a külső levegőt alkalmazó hűtési és a meleg belső levegőt fűtésre használó rendszert, emellett napkollektor segítségével biztosítják a gyár használati melegvíz-ellátását.

Forrás: