A gyümölcsteák fogyasztása egészséges!

Úgy tartják, hogy a tea 5000 évvel ezelőtt indult hódító útjára, amikor is egy császár poharába egy tealevelet fújt a szél.

Ekkor ismerték fel a tea gyógyító, varázslatos erejét, amely később a kereskedelem egyik ágává nőtte ki magát.

Ma már természetes fogyasztási cikk, amelyet egykor csak a kiváltságosak élvezhettek. Használjuk hát ki, hogy e csodaszerhez már mi is hozzájuthatunk!

Létezik egy ital, amelyet a nap bármely szakában, az év akármelyik napján fogyaszthatunk, hiszen nincs benne koffein, ugyanakkor vitaminokkal látja el a szervezeted. Ez pedig nem más, mint a tiszta, 100%-os gyümölcstea. A filterezett változata kevésbé hatékony, ráadásul sokszor több aromát és kevesebb gyümölcsöt tartalmaz. Ezzel szemben a valódi gyümölcstea szárított virágokból, gyümölcsökből valamint különféle gyógynövényekből áll, így az ital elkortyolgatását követően a gyümölcsöket is elfogyaszthatjuk.

Ha tehát tanácstalanul állunk a bolt polca előtt a plafonig érő teahalmaz láttán, ne dőljünk be a reklámoknak és a vonzó csomagolásnak. Noha a valódi gyümölcsteák drágábbak, mint filterezett társaik, mindössze egy kiskanálnyi mennyiségre van szükség egy csészéhez. Ha esős, borús napokat élünk, kifejezetten jól esik egy forró tea mellett a kedvenc könyvünket olvasgatni. Ha pedig hétágra süt a nap, és legszívesebben a tengerparton lennénk a munkahelyünk helyett, üdítő és frissítő lehet egy pohár jeges tea

teafiltertartodiy

Sajnos azonban, semmi sem az, aminek látszik. Azok az italok, amelyek jeges tea néven kaphatóak, nem sok közük van a tealevelekhez, hiszen ha megnézzük az összetételét, ezeknek a termékeknek mindössze 0,10-0,14%-a teakivonat! A finom íz, amit érzünk az csupán a töménytelen mennyiségű cukor, aromák és ízfokozók. Így ha igazi teára vágyunk, a legjobb, ha magunk gondoskodunk az elkészítéséről. Már előző este beáztathatjuk a szükséges mennyiséget, majd ha elhűlt, hűtőbe tesszük, s másnapra jeges, friss és nem utolsó sorban egészséges gyümölcstea vár ránk.

Érdemes azonban kicsit jobban megnézni a gyümölcsteák összetételét, hiszen ha olyat választunk, ami nemcsak finom, de még szüksége is van rá a szervezetünknek, két legyet üthetünk egy csapásra.

A vörös és fekete áfonya kiváló vérképző, reumára, ekcémára és húgyúti panaszokra is hasznos. Gyomorpanaszokra továbbá fogínygyulladásra, de még diabetesre is alkalmazzák az áfonya leveleit és termését. Nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, így segít megelőzni a rákos valamint a szív-és érrendszeri megbetegedéseket, de A, B és C vitaminjának köszönhetően a bőrünk selymes a hajunk pedig fényes és lágy lesz.

Ha eperben gazdag teát választunk, akkor nagy eséllyel megelőzhetjük a szívpanaszokat, valamint méregteleníthetünk, fiatalodhatunk is a gyümölccsel. Hihetetlen tisztító hatással rendelkezik, kiváló vese-és májgyulladásra továbbá különböző kötőszöveti gyulladásokra. Ez a gyümölcs kívül-belül szépít, gyógyít és újjá varázsol.

De ha úgy érezzük, hogy immunerősítőre van szüksége a szervezetünknek, akkor a vegyes gyümölcsökből készült teakeveréket is fogyaszthatjuk, amely igazi vitaminbombaként hat majd testünkre.

Ha pedig nem találtunk az ízlésünknek és kedvünknek megfelelő teakeveréket vagy szeretnénk még jobban kényeztetni magunkat, akkor saját készítésű kombinációt is összeállíthatunk. A nagyobb piacokon kimért aszalt és kandírozott gyümölcsök tökéletesen alkalmasak erre a célra, nyersen is nagyon finomak, de teába is áztathatjuk őket.

A gyümölcsteák fogyasztása remek megoldás azoknak, akik nem szeretik a nyers gyümölcsöket, azonban szükségük van a vitaminokra, valamint mindazoknak, akik hajlandóak egy kis lépessel lényegesen egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá varázsolni életüket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index