4 párakedvelő növénytipp a fürdőbe

A legtöbb növény a fényt és a szárazabb levegőt kedveli, így a párás szobákba nehezebb virágot találni. Összegyűjtöttünk néhányat, melyek szépen dekorálják a fürdőnket, és még jól is érzik ott magukat.

A fürdőszobai körülményeket, vagyis a meleget és a párás levegőt általában trópusi eredetű növények bírják a legjobban. A rövid szellőztetésekről azonban, itt se feledkezzünk meg, hiszen így megelőzhetjük, hogy különböző gombabetegségek támadják meg a növényeket, melyek szintén a páradús helyeket kedvelik.

A szobapáfrány üde színfoltja lehet a fürdőnek, köszönhetően a dús, lehajló, zöld leveleknek. A gondozásánál figyeljünk arra, hogy minél magasabb hőmérsékleten tartjuk, annál több párát igényel, illetve vigyázzunk, hogy a cserépalátétben soha ne álljon a víz, mert a gyökerei könnyen berohadhatnak, úgyhogy inkább gyakrabban kevesebb vizet adjunk neki.

fürdőszoba

A csokrosindának szintén tömött, dús, hosszan lehajló levelei vannak, és mivel csüngő típus, ezért tökéletes hely számára a fürdőkád sarokrésze vagy egy növényállvány. Amellett, hogy dekoratív, igen igénytelen növény is, nincs más dolgunk, mint kéthetente megöntözni egy kis tápoldatos vízzel.

Ellenben, ha a csüngő növények helyett az állóakat jobban kedveljük, akkor válasszuk a csüngőágú fikuszt, mely neve ellenére felfelé növekszik. Lombkoronája laza, de nem ritka, mely a helyiség bármely pontján jól érzi magát és feldobja a hangulatot. Különleges odafigyelést nem igényel, tavasszal enyhén megmetszhetjük, ha szabályosabb formát szeretnénk neki.

Ha nemcsak zöld színfoltokat, hanem virágokat is szeretnénk látni a fürdőnkben, akkor remek választás a gardénia, melynek gyönyörű, vajszínű vagy fehér, vaníliaillatú virágai vannak. Tény, hogy nagyobb odafigyelést igényel, hiszen előforralt öntővízzel kell locsolni, ám meghálálja a törődést, és a legcsodásabb virágos növényünk lesz.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.