Zöld csodaszer: ezért érdemes búzafüvet fogyasztani

A közösségi médiában újra kezdik felkapni a búzafüvet. Nem csoda, hiszen egy igazi klasszikus az egészségesen táplálkozók körében.

A búzafű – kapaszkodjunk meg – a búza levele. Sok formában megvásárolható, készítenek belőle italt, de beszerezhető por és táplálékkiegészítő formájában is.

Foto:pixabay.com

A szuperételek közé sorolják magas A-, B-, C-, E- és K-vitamin-tartalma miatt, de ásványi anyagokban, vasban, magnéziumban, kalciumban, káliumban és cinkben is bővelkedik. Antioxidánsokban és aminosavakban szintén gazdag, de mostanság leginkább klorofilltartalma miatt igazán divatos. Ez, ahogy az általános iskolában megtanultuk, egy olyan pigment, amelynek a növények a zöld színüket köszönhetik, és fontos szerepet játszik abban, hogy a növények a napfényből és szén-dioxidból oxigént, valamint tápanyagokat állítsanak elő. A klorofillról elterjedt, hogy nekünk embereknek is nagyon hasznos fogyasztanunk – bár túl sok bizonyíték erre igazából nincsen.

Mi mindent gyógyít a Tönkölybúzafű?

Előnyös élettani hatásai közül kiemelkedik, hogy a búzafű segíthet méregteleníteni, bevethető gyomorbántalmak esetén, csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait, illetve ami sokaknak kifejezetten fontos így tavasszal: a fogyásban is támogathat bennünket. Mellékhatása lehet az émelygés és a szorulás, de legalább gluténmentes, bár keresztszennyezés nyilván előfordulhat.

 
 

Összességében elmondhatjuk, hogy magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt hasznos fogyasztani, aki azonban ódzkodik tőle, szerencsére más élelmiszerekkel és táplálékkiegészítőkkel is beviheti a szervezetébe ezeket a fontos tápanyagokat.

Forrás: Ízes Élet


Egy válasz