Tudta, hogy az Aloe vera hasmenést és vastagbélgyulladást is okozhat?

Vigyázzunk az aloéval! Az aloe vera, napjaink egyik legnépszerűbb gyógynövénye.

Kevesen tudják azonban, hogy az Aloe Vera, gyógyhatása ellenére nem fogyasztható korlátlanul, úgy mint ahogy például a kamilla, melynek hosszú távon elvileg nincsen semmilyen káros mellékhatása.  (Azonban még a kamilla is kiválthat allergiás reakciókat az arra érzékeny egyéneknél!)

Az aloe verát sokan fogyasztják tonikként napi rendszerességgel. A hagyományos kínai orvoslás szerint (HKO) szerint ezt nem lenne szabad, mivel ebben a gyógyászati ágban – bár elismerik a tisztító, méregtelenítő hatását – hashajtóként tartják számon, és ezért a gyakori adagolása kellemetlen jelenségekhez, akár még függőséghez is vezethet.

Foto:123rf.com

A hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint nem fogyasztható továbbá terhesség, illetve hasmenés, gyenge emésztés esetén (HKO szakkifejezéssel élve a lépben és a gyomorban fellépő hideg hiányszindrómák esetén). Újabban a nyugati orvoslás is ellenjavallja a hosszú távú szedését, mert hasmenést és vastagbélgyulladást okozhat hosszú távon, illetve elektrolitveszteséget, többnyire káliumion-csökkenést eredményezhet.

 

Ez a házi aloe verás arckrém gondosan ápolja a száraz vagy pattanásos arcbőrt egyaránt, ráadásul sokkal megbízhatóbb, mint a boltokban vásárolt termékek!

Ne költsünk drága aloe verás krémekre, készítsünk házilag

Belső alkalmazása kisgyermekeknél és terhes és szoptató nőknél kifejezetten ellenjavallt!

Nem javasolt továbbá az urémiás, a veseelégtelen és a májbeteg egyéneknél.

Az Aloe Vera gyógyhatása mindezek ellenére természetesen számos területen érvényesül!

 

További érdekes információkat az aloe veráról az alábbi linken olvashatsz >>

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.