Top 10 étel, ami hatásos influenza ellen – és finom! 2. rész

Nem viccel velünk az enyhe téli idő sem: egyik emberen a másik után jelennek meg a megfázás tünetei. Mondani sem kell, az influenza elől sem könnyű menekülni. Hogyan kezelhetnénk természetes módszerekkel, otthon?

Influenza kezelése otthon?

Igen, lehetséges! Természetesen ha tüneteink komolyra fordulnak, az orvos meglátogatása kötelező! Olyan tünetek ellen azonban, melyek enyhítésére képesek az otthoni, természetes módszerek is, miért ne használhatnánk őket? Lássuk, mit vethetünk be a megfázás tünetei ellen, a kór kezelése érdekében.  Újabb 5 étel!

6.A jótékony gyömbér

Gyomorpanaszok és hányinger esetén ugyanúgy jó otthoni gyógyír, mint influenza, megfázás ellen. Egyes tanulmányok szerint segít felvenni a harcot a gyulladással szemben. Frissen lereszelve vagy por formájában adjuk ételeinkhez és/vagy italainkhoz.

gyomber

7.Forró tea

Talán nincs is ennél egyszerűbb tipp megfázás ellen, ám igen hatásos. Leginkább a zöld-, az oolong- és a fekete tea szolgál betegség ellen kiváló antioxidánsokkal, belélegzésük pedig (inhalálás által) a dugulást is enyhíti. Egy kanál mézzel és citrommal nemcsak finomak, de egészségesebbek és hatásosak torokfájás ellen. Ha a koffeint mellőznünk kell, a gyógynövényes vagy koffeinmentes teákat válasszuk!

teazas

8.Barátunk, a banán

Egyben, felszeletelve vagy turmixolva – egyre megy. Akkor is segít, ha hányingerrel, hányással, hasmenéssel küzdünk, mely az influenzával küzdő gyerekeknél gyakori. A banán a rizs, az almaszósz és a pirítós mellett hatékony gyógyír lehet. Általában ezt javasolják először az orvosok annak, aki gyomorhurutból épül fel és már képes szilárd ételeket enni.

egészséges tisztítószer_banán

9.Pirítós

Betegségek idején szinte „kötelező” a pirítós vagy a száraz keksz – a pirítós a húsleveshez is jól illik, próbálkozzunk vele, ha a szilárd ételek már „lecsúsznak”. Finom roppanóssága kielégíti a sok étel elfogyasztására még nem képes gyomrot és csökkenti az éhséget.

10.Étkezést helyettesítő italok

Végül, de nem utolsósorban, az influenza idején szükségünk van megfelelő tápanyagokra, kalóriára. A megfázás kezelése történhet étkezést helyettesítő italokkal is – ha visszatért az étvágyunk, laktózmentes italokkal próbálkozhatunk, melyek legalább 6 gramm fehérjét tartalmaznak, de kevés cukrot. A csokoládé- vagy eper ízűek a szükséges kalóriát, vitamin- és tápanyagmennyiséget is vonzóbbá varázsolják…!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.