Tisztítókúra az egészségért: előkészületek

Sokan vannak, akik bár szeretnék, még sosem próbálták ki a szervezet méregtelenítését, pihentetését szolgáló tisztítókúrát.

A legalább három hétig tartó kúrára sokat kell készülni, szakácskönyvek beszerzésével, a menü pontos összeállításával, és a bevásárlással. Hatékonyabb a böjtölés, ha elvonulunk egy stresszmentes, nyugalmas környezetbe és szakemberek segítségét vesszük igénybe.

A modern ember hozzászokott a bőre és a szája tisztán tartásához. Ezek a higiéniai szokások kétségtelenül pozitív hatásúak. A bomló táplálékmaradványok eltávolítása a szájból hozzájárul az ép fogak megőrzéséhez, a tisztán tartott bőr kevésbé vonzza a kórokozókat, és ezáltal a védekezési és a kiválasztási funkciók is akadálytalanul zajlanak.

léböjt

Ugyanilyen fontos azonban a belső szervek tisztán tartása is! A szervezet salakanyagoktól való megtisztítása hozzájárul a test gyógyulásához és az egészség megőrzéséhez. Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat.

Ez akkor igaz, ha valaki tökéletes harmóniában él a természettel: friss levegőt szív, kizárólag természetes táplálékot vesz magához, fizikailag aktív és nem hódol be a civilizáció luxusának. A tisztítókúra mindenki számára elérhető.

A rendszeres és helyes alkalmazás nem csak a megelőzést segíti elő, hanem sok gyógyszer fogyasztásától és számos betegségtől is megszabadít, még akkor is, amikor néha a hivatalos orvostudomány csődöt mond.

A pozitív hatás különösen figyelemre méltó különféle allergiáknál, asztmánál, az immunrendszer, a bőr, a gyomor, a belek, a szív, az erek megbetegedéseinél és több nőgyógyászati panasznál. A civilizált emberek nagyjából negyvenéves korukban kerülnek abba a helyzetbe, amikor már nem odázható el, hogy az immunrendszerük megerősítésével foglalkozzanak.

le2

Éppen ebben az életkorban érezzük még úgy a legtöbben, hogy mindent meg tudunk csinálni. Arádi Antónia kúravezető már 15 éve, a férje halála óta foglalkozik tisztítókúrákkal. Elmúlt hatvan éves, de nyugodtan letagadhatna vagy tizenötöt belőle.

Visegrádon festői környezetben, a világtól elzártan várja a ,,megtisztulni vágyókat”. Az orvosi vizsgálatot és az állapotfelmérést követően a páciensek különböző kúrákon vesznek részt, mint például a Buchinger, a Mayr, és a Schroth méregtelenítő kúrák.

Antóniánál 10 napig tart az igazán hatékony tisztítókúra, amely csak az első napokban jár nehézségekkel, később már egyre könnyebbnek érzi az ember nem csak a kúrát, hanem magát is. A böjtölő napok nagyon gyorsan elrepülnek, mert a böjtölőnek mindig van valamilyen dolga.

le

A reggel speciális testpakolással kezdődik, amelynek előnye, hogy a test az ágyban jól átmelegszik, és így intenzíven tud később reagálni a hideg ingerekre. Azután jön az aqua-tréning és a 10 kilométeres túra a visegrádi hegyekben.

Szauna, kozmetika és különböző testkezelések állnak a vendégek szolgálatára. A kúra nem jelent éhezést! Biozöldségből és biogyümölcsből készült leveket és leveseket fogyasztanak a résztvevők. Antónia szerint úgy lehet kedvet csinálni a hosszabb kúrához, ha kipróbálunk egy mini-méregtelenítést, amely mindössze egy napig tart. Ha pedig hetente tartanánk ilyen napot, akkor a súlyunk megőrzése, karbantartása sem jelentene gondot.

Folytatjuk!

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.