Testünkben az energia – hogyan segít a mágnesterápia?

A mágneses tér fájdalomcsillapító hatását évszázadok óta ismeri a gyógyítás – rendkívül sok panaszt enyhít, és otthon is könnyen használható.

Már Kleopátra és a kínai császárok idejében is alkalmazták a mágneses terápiát, mint "csodagyógymódot" – Nemcsak ér-, neurológiai és ízületi betegségek kezelésében van sikere, az is bizonyítást nyert, hogy sokkal szélesebb körben alkalmazható.

Napjainkra a mágneses terápia Európában is elterjedt. Mivel az ókori tapasztalatok és több száz tanulmány bizonyítja hatékonyságát, egyre gyakoribb az orvosi terápiák részeként is alkalmazása. A Föld mágneses tere az elmúlt száz évben csaknem a felére csökkent. Életünk nagy részét cement és vas épületekben, közlekedési eszközökben töltjük, mellé jön a rádió, tévé, számítógépek, mobilok által gerjesztett elektroszmog, a stressz, a szélsőséges időjárás.

Mindez együtt nagy eséllyel alakít ki az embereknél komoly egészségügyi problémákat – a mágnesesség hiánya egyre több rendellenesség oka lehet. Előjön a lumbágó, fáj a váll, a hát, nyaki merevséget érzünk, gyakran fáj a fejünk vagy nyomást érzünk benne, szédülünk, általános fáradtság, olykor megmagyarázhatatlan mellkasi fájdalom gyötör. Előfordul állandó székrekedés és a központi idegrendszer egyensúlyzavara is.

Fontos a polaritás

A mágnes-terápia legalapvetőbb célja a szervezet energetizálása. Ha otthonunkban használunk mágneseket, rendszerint 0,30 – 0,60 mT mágneses erősséget alkalmazunk, mert ez a leghatékonyabb.

Az erősség mellett azonban fontos a polaritás is. Nem mindegy, milyen az áramlás iránya – a mágnes lehet északi vagy déli polaritású.

Az északi, azaz a negatív pólus hatása nyugtató. Lassítja az anyagcserét, normalizál, méregtelenít. A vérnyomást csökkenti, akadályozza a baktériumok szaporodását.

fejfajas22

A déli, vagyis pozitív pólus viszont anyagcsere fokozó, erősítő, felépítő és stimuláló. A vérkeringést gyorsítja, sportolás, sérülés után gyorsítja a regenerációt, a sebek és a csontsérülések gyógyulását.

Vannak bipoláris mágnesek is – hatékonyak a krónikus izületi fájdalmak kezelésében, de a nagyobb szervek, így a máj és a vese is jobban reagál a bipoláris kezelésre.

A fájdalom elmúlik, a sebek begyógyulnak…

A mágnes-terápia alkalmazásával oxigénnel telítődnek a sejtek – javul a sejtszintű méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálásához, ezért valósul meg a gyorsabb sebgyógyulás és bőrtisztulás is.

A mágnesek igen jó fájdalomcsillapító hatása is régóta ismert. Hatása szintén azzal magyarázható, hogy serkentik a vérellátást – ezzel csökkentve a gyulladásokat és a fájdalom kiváltó okát. A mágnes bátran alkalmazható migrénes fejfájásra, menstruációs és egyéb nőgyógyászati tünetek kezelésére, mozgásszervi betegségek, reumatikus- és izületi panaszok, kopások, porckorongsérv kezelésére, sportsérülések, csonttörések, izomhúzódások gyógyítására.

Kiváló fájdalomcsillapító akut-, és krónikus fájdalmak esetén, kezelhetők vele a sebgyógyulási zavarok, segíti a műtétek utáni regenerálódást, felgyógyulást. Anyagcserezavarok, zsír- és cukoranyagcsere folyamatok betegségei, immunrendszer erősítése, potenciazavar kezelése, vérnyomás-, és vérellátási problémák, érelmeszesedés, nyirokrendszer betegségei, koncentrációs problémák kezelése, méregtelenítés, a pikkelysömör, az ekcéma és a bőrviszketés szintén jó hatásfokkal kezelhetők.

Nem véletlen, hogy manapság egyre többen hordanak nyakukban, csuklójukon mágneses karkötőt. A mágnes-terápia azonban nem old meg magában minden egészségügyi problémát – mellette fontos az egészséges, kiegyensúlyozott életmód is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.