Természetes küzdelem: így használd a 4 vírusellenes gyógynövényt!

Citromfű, gyömbér, astragalus és fokhagyma – aki a természetes gyógymódok híve, attól valószínűleg nem áll távol ezen vírusellenes gyógynövények használata. S jól is teszi, hiszen bizonyítottan hatékonyak számos egészségügyi problémánkkal szemben. Sőt, még a kertben vagy az erkélyen is nevelhetők.

Ha vírus gyűrt le bennünket, s nagy szükségünk lenne hatékony gyógyírre, vagy csupán meg szeretnénk előzni a bajt, nemcsak a gyógyszeres ládánk lehet megoldás.

Vírusellenes gyógynövények mindig léteztek, s ma is bátran használhatjuk őket, csupán azzal kell tisztában lennünk, pontosan melyik mire jó.

Íme a négy legjobb.

1.Citromfű: Németországban a citromfű vírusellenes gyógynövényként régóta ismert, jól dokumentált hatásai miatt sokan alkalmazzák. Krémeket készítenek belőle, melyeket herpeszre is lehet használni. Ráadásul könnyen nevelhető kertben. Remek teát készíthetünk belőle, vírusos fertőzéseknél, így influenza és megfázás esetén is ideális. A teát vagy a krémet közvetlenül alkalmazhatjuk a herpeszre vagy más vírusos elváltozásra – így övsömörre vagy bárányhimlőre.

Fotó: 123rf.com

2.Astragalus (kínai csüdfű): a kevésbé ismert vírusellenes gyógynövény immunerősítő, a kínai orvoslás hosszú ideje használja. Gyökere édes, mégsem édesgyökér. Igen hatékony a megfázás-, az influenza ellen, de a Coxsackie B vírus ellen is, amely szívgyulladás kiváltására képes. A gyökér darabjait meg lehet főzni vízben, hogy gyógyító főzetet készítsünk, de boltokban kapható tinktúrát is alkalmazhatunk. Az astragalus-t érdemesebb megelőzésre használni, mint amikor már betegek vagyunk. Ha tehát úgy érezzük, megfázás szempontjából veszélyes közegben vagyunk, érdemes fogyasztani ezt a gyógynövényt. Az Alpha Men kapszula nagy mennyiségben tartalmazza.

3.Fokhagyma: mindenkinek ismerős lehet, hogy a fokhagyma kíváló vírusölő. Ez a vírusellenes gyógynövény antivirális, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is bír. Teljes formában vagy kapszulában egyaránt alkalmazható. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a „szagtalanított” fokhagyma kevésbé hatékony, mint az eredeti. Ugyanakkor egyszerűen belerakhatjuk ételekbe, például csirkelevesbe zúzott formában – s máris felvértezzük magunkat megfázás ellen. A zúzott fokhagymát salátákban, tésztákban is fogyaszthatjuk. Vigyázzunk viszont, nyers formában ne együnk belőle túl sokat – hányingert okozhat.

Fotó: 123rf.com

4.Gyömbér: „melegítő” növénynek is nevezik, amely megelőzi a hányingert, nyugtatja a zaklatott gyomrot – olyankor is, ha túl sok hideg vizet ittunk meleg időben és problémánk van. A gyömbérnek intenzív hányinger-ellenes hatása van, s egyben vírusellenes gyógynövény is. A friss gyömbérből ízletes és fűszeres teát készíthetünk, nyers mézzel még hatékonyabb baktérium-ellenes ital. A megfázás és az influenza első tüneteire azonnal kezdjük el inni, de természetesen megelőzés-jelleggel is fogyaszthatjuk, ha úgy gondoljuk, vírusos közegbe kell mennünk. A gyömbér biztonságos, de terhes nőknek nem ajánlott.

Szponzorált tartalom

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.