Szívbarát fenyő

Koenzim Q10 egy dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készül, ami a feltételezések szerint megerősíti a szívet.

Évente körülbelül 400 000 szívelégtelenségben szenvedő beteget regisztrálnak az Egyesült Államokban az Amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet adatai alapján.

A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szív nem képes a szervezet tápanyag- és oxigénigényét kielégítő mennyiségű vért pumpálni. Ez egy meglehetősen gyakori, krónikus, hosszú távú állapot, mely többnyire a magas vérnyomás következtében, általában lassan fokozatosan alakul ki. Mivel a szív nem tud megfelelő mennyiségű vért pumpálni a szervezetbe, nem ürül ki elég gyorsan a vér, és megnehezedik a vér visszaáramlása a szervezetből a szívbe.

kez13

Szerencsére azonban léteznek gyógyszerek, melyekkel kezelni lehet ezt a problémát. Egy most megjelent tanulmány szerint a Pycnogenol és a Koenzim Q10 (CoQ10) kombinációja, az úgynevezett PycnoQ10 képes természetes módon megerősíteni a szívelégtelenségben szenvedő páciensek szívét.

A Pycnogenol a dél-francia tengerparti fenyő (Pinus mari­tima) kérgéből készült standard vizes kivonat, amely bioflavonoidokat tartalmaz koncentrált formában és változatlan összetételben, erős antioxidáns. A tanulmány a Panminerva Medica című tudományos folyóiratban jelent meg.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.