Stroke ellen zöldséggel, gyümölccsel és gyógynövényekkel

Stroke ellen és rák ellen van néhány olyan “csodaszer”, melyet akár mi is minden nap fogyasztunk.

Stroke ellen friss gyümölccsel és zöldséggel

Szeretné megelőzni a stroke-ot? Az Amerikai Orvosi Szövetség lapjában megjelent cikk azt sugallja, hogy a stroke kockázata 22 %-kal csökkenthető csupán azzal, ha több mint napi három adag friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Ennyit különben is el kellene fogyasztanunk, mivel az Amerikai Nemzeti Onkológiai Intézet napi öt adagot ajánl a rák megelőzésére. Ha ezt az ajánlást betartja, megóvhatja magát az agyi infarktustól és az agyvérzéstől.

A gyümölcs- és zöldségfélék ugyanis sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hasznosak a stroke megelőzésében. Egy brit tanulmány arról számol be, hogy napi fél narancs vagy 100-300 mg C-vitamin elfogyasztása jelentősen csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát. 

Célzott gyógynövények stroke megelőzésére

Fotó: 123rf.com

Az egyik ilyen szuper élelmiszer, vagy gyógynövény az amaránt. A Harvardi Egyetemen egy hat évig tartó, 40.000 egészségügyi dolgozó részvételével zajló vizsgálat kimutatta, hogy a legtöbb kalcium-ot fogyasztók körében a szívinfarktus kockázata mindössze egyharmadára csökkent azokhoz képest, akik a legkevesebb kalciumot fogyasztották. Ez az arány az agyi infarktusra is igaz. Az egyik legjobb kalcium forrás az amaránt, szárazanyag tartalomra vetítve 5,3 % kalciumot tartalmaz.

További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

Egyetlen pirula, mely koleszterinnel és vérnyomás-gyógyszerekkel van tele, képes csökkenteni a szívroham és a stroke, vagyis az agyvérzés valószínűségét – fedte fel egy új nemzetközi tanulmány.

A szívroham és a stroke kockázatát is csökkentheti a „polipirula”

 

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.