Só, ami só! – Együnk minőségit!

A só nem olyan drága, mint az arany, de úgy érezzük, hogy annyit ér! Ezért is fontos, hogy minőségi sót fogyasszunk és ne tapadás gátlókkal dúsítottat. Keressük inkább az adalékanyag mentes sókat.

A só évszázadokig előkelő helyet foglalt el az emberek életében. Egy figyelő szent volt; az istenek ajándéka; áldozati tárgy; és nem utolsó sorban egy nagyon fontos kereskedelmi eszköz. A középkorban só útvonalak szelték át az egész Alpokat. Ahol só volt, ott a kereskedelem a virágkorát élte; a városok gazdagokká és erősekké váltak. De mi a helyzet ma, milyen sót érdemes választani?

Só nélkül nincs élet?

Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem – mondta Cassiodorus római történetíró is, és valóban, már gyermekkorunk meséjéből megtanultuk, hogy a király legkisebb lányának lett igaza, amikor azt mondta apjának, hogy úgy szereti őt, mint a sót. A só és a víz, amely alapvetően felelős ionháztartásunk egyensúlyban tartásáért.

Mindkettő érdekes és nagyon sokszínű témakör. A vizek között mindent megtalálunk az ásványvizektől, az ionizáltakon keresztül a különböző funkcionális és tisztított vizekig. A sóról annál kevesebbet tudunk. Az talán mindenkinek feltűnt, hogy ma már nem kell különböző házi praktikákhoz folyamodni, hogy ne álljon össze a só a tartóban.

Vannak, akik arról is értesültek, hogy gond van az étkezési sóval, de mi az igazság?

Alapvetően bányászott kősók és párlásból származó tengeri sók kaphatók a kereskedelemben. A szállítás megkönnyítése miatt ma már mindegyikbe nagy mennyiségű tapadás gátló anyagot tesznek. Ezek különböző kálium és cián tartalmú vegyületek, melyek jelenlétét általában fel sem tüntetik a csomagoláson, de élelmiszer adalékként engedélyezve állítólag nem mérgezőek.

A probléma akkor kezdődik, ha valaki úgy dönt, hogy mégsem szeretne ilyen vegyszereket fogyasztani, akkor elkezdi keresni, hogy hol talál adalékmentes sót? A paletta azonnal leszűkül néhány speciális termékre. Egyik ilyen, az Az én piacom által is forgalmazott Parajdi adalékmentes bányasó.

Nézzük, hogy a tisztaságán kívül miért is érdekes ez az ásvány?

Először is ez „atyáink sója”. Az erdélyi sóbányák legkeresettebb terméke, melyet őseink évszázadokig használtak. Igazi hazai íz. Másodsorban az ősi tengerekben keletkezett, így nem szennyeződött a modern ember mérgeivel. Kézzel bányásszák 300 méteres mélységben, így a legfinomabb minőség eléréséhez sem használnak vegyi módszereket.

A tapadásgátlást egyszerűen légmentes, visszazárható csomagolással oldják meg, a végtermék pedig egy bioélelmiszer előállítására is alkalmas természetes só. A kapható sók közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz.

Adjunk a minőségre!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.