Ruhafolttól a penészig – A hidrogén-peroxid csodái

Egy, háztartásban gyakorta használt összetevő, amely hipp-hopp végez a penésszel is? Mi lehet az? Nem kell meggebedni a penész ellen folytatott harcban. Lássuk a tökéletes házi praktikát!

Amennyiben már többször nekiveselkedtünk eltüntetni a penészt otthonunkból, de sosem jutottunk kielégítő eredményre, ideje kipróbálnunk egy olyan módszert, amely biztosan hatékony.

Nem kerül sok időbe elbánni a problémával, szinte gyerekjáték – ha van a kezünk ügyében egy olyan, régóta ismert háztartási termék, amellyel nemcsak a penésztől szabadulhatunk meg, hanem egyéb jellegű tisztításra is kiválóan alkalmas.

Számos olyan termék létezik, melyeket nap mint nap használunk a háztartásban – de nem keverhető tisztítószerek, azaz, ha egymással kapcsolatba kerülnek, semmi hatásuk nem lesz, sőt még veszélyessé is válhatnak. Lássuk a leggyakoribbakat!

Soha ne tedd! – Íme a nem keverhető tisztítószerek!

Az eszköz neve: hidrogén peroxid. Lássuk, mi mindenre képes!

1.Folt kivétele a ruhákból

Készítsünk elő két kis tálat. Mindegyikbe külön-külön öntsük a folyadékokat.

Az 1 rész mosogatószert és a 2 rész hidrogén-peroxidot öntsük össze egy szórófejes flakonba, melyet előzőleg alaposan kimostunk. Ha kész, rázzuk jól össze a hozzávalókat. Máris előállt a spray, amellyel befújhatjuk a ruhán levő foltot – hagyjuk rajta állni 30 percet, majd a hatóidő letelte után öblítsük ki az anyagot hideg vízben.

2.Fogkefék fertőtlenítése

A fogkefék bizony nem kevés baktériumok tudnak begyűjteni, nem árt őket időnként fertőtleníteni az egészségünk érdekében!

Tegyük egy pohárba a fogkefét és öntsünk rá hidrogén-peroxidot, majd pár percig áztassuk benne. Ezt követően öblítsük ki forró vízzel és már kész is a fertőtlenítés!

3.Penészmentesítés

Otthonunkban, különösen a nedvesebb helyeken gyakran felüti fejét a penész. A hidrogén-peroxid antibakteriális és gombaellenes szer, amellyel nem nehéz megbirkózni a penésszel.

A mosogatószer és hidrogén-peroxid keverékét spricceljük a penészfoltra és hagyjuk állni rajta 10 percig. Majd egyszerűen töröljük le a foltot enyhén nedves törlőruhával. Tökéletesen tisztít, bármilyen felületről legyen szó! Konyhai szekrényeink alsó részeit is bátran kezelhetjük vele.

hidrogen peroxide 3

Rendkívül gazdaságos

Meglepő lehet, mennyire egyszerű, sőt, olcsó megoldás hidrogén-peroxiddal takarítani. Ha van a kezünk ügyében, valóban felesleges drága takarítószerekre költeni.

Bármely háztartási boltban hozzájuthatunk, elegendő belőle egy üveg. A kevés mosogatószer és hidrogén-peroxid keveréke szórófejes flakonban sokáig kitart és bármikor bevethető. Érdemes próbát tenni vele!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.