Napi egy gerezd és megszűnik a láz, köhögés, influenza, magasvérnyomás – 1. rész

A fokhagyma gyógyhatása ismert volt a hagyományos paraszti kultúrában. A népi gyógyászatot le lehet nézni, figyelmen kívül hagyni azonban nem lehet.

 

Régen nem léteztek még drága orvosságok. A köznépnek akkor is voltak gyógyítandó betegségei, melyeket a háznál, a kertben, illetve a réten, erdőben található növényekkel orvosoltak. A legtöbb megfigyelést az állatok révén, illetve tapasztalati úton szerezték, melyek apáról-fiúra hagyományozódtak át, és így gyógyítottak nemzedékről-nemzedékre.

Foto:123rf.com

A fokhagyma az egyik legközismertebb népi gyógyszer. Igaz nincs jó szaga, viszont gyógyít (inkább legyünk a fokhagymától büdösek, mint a cigarettától:).

 

Lássuk, hogy a fokhagyma mi mindenre jó a népi gyógyászat szerint:

Általános egészség: Minden reggel egy gerezd fokhagyma megelőzi a betegségeket.


Láz
: fokhagymás kenés, bedörzsölés jó láz ellen.

Köhögés: Köhögés esetén a tüdő feletti részt be kell dörzsölni fokhagymával.

Influenza: Fokhagymát kell elreszelni, és egy pici ecettel elkeverve bevenni.

Nátha: Ha náthásak vagyunk fokhagymás pirítóst kell enni, vagy tejbe fokhagymát kell aprítani és ezt a tejben főtt fokhagymát kell a pirítósra kenni. Hogyan lehet 1 nap alatt kigyógyulni a náthából. Keverjünk össze egyenlő arányban vöröshagyma– és fokhagymalevet. Csepegtessünk ebből a keverékből 2-3 cseppet mind a két orrjáratba, reggel és este. A következő reggelen garantáltan egészségesen fogunk ébredni. Roppant hatékony.

Fotó: 123rf.com

Légúti megbetegedések

Torokfájás: Torokfájásra legjobb a fokhagymás pirítós.

Köhögés: 3 evőkanál mézet megolvasztunk, 3 gerezd fokhagymát hozzávágunk, rá fél liter tejet kell önteni, és melegen meginni. Ajánlották még rá a fokhagymát és az avas (sic!) szalonnát.

A bőr megbetegedése

Bőrbetegségek, vértisztítás: Fokhagymát fogyasztani minél többször naponta.


A vér, a keringés betegsége

Vérszegénység: Máj, tej és fokhagyma fogyasztása minél nagyobb mennyiségben.

Magas vérnyomás: 2 dl pálinkába néhány gerezd fokhagymát kell tenni, 7 napig érik, akkor hozzá két deci víz, ismét egy hétig érik. Reggelenként éhgyomorra 18-20 cseppet kell beszedni. Más recept szerint: 1 liter vízbe el kell keverni 30 gerezd apróra vágott fokhagymát, 3 evőkanál mézet, másfél dkg élesztőt (összemorzsolva). Ezt 9 napig állni kell hagyni érlelni, közben többször megkeverni. Aztán naponta háromszor reggel, délben, este 1-1 pálinkáspohárral inni kell belőle. Más recept: minden nap 2 gerezd fokhagymát kell megenni éhgyomorra.

Folytatjuk…

Bizonyára soha nem jutna eszedbe lefekvés előtt tenni egy kis fokhagymát a párna alá; pedig ezzel a trükkel sokat tehetsz az egészségedért! Mutatjuk, mi mindenre jó ez a szokatlan módszer!

Ezért kell a fokhagyma a hálószobába

További érdekességek a témában az alábbi linken olvashatóak >>

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.