Mi az a spineliner rendszer?

A Spineliner korrekciós – csontkovács – rendszer (Spineliner Adjustment System) egy fejlett műszaki eszköz, amelyet orvosok, gyógytornászok használnak a hátgerinc és a perifériás ízületek elemzésére és korrigálására.

A műszer egy összetett szoftver csomaggal rendelkezik, amely segíti a terapeutát, hogy helyre tegye és korrigálja a nem megfelelő rögzülést (blokk) és/vagy részleges ficamot (subluxáció). Egy speciális fej segítségével (piezoelektronikus fej) az adott csigolya szegmensre leadott ütés- hullámból visszaverődő rezgést érzékeli, és a softver segítségével felméri az izület állapotát. Ennek megfelelően kiszámolja, és pontosan beállítja a "terápiás ütés” amplitúdóját, erősségét és frekvenciáját.

A Spineliner korrekciós rendszerelemző funkciója leválasztja és meghatározza azokat a csigolyaszelvényeket (szegmenseket), amelyeknek más az ellenállási válasza, mint ami egy hasonló egyénen hasonló csigolyaszelvényen normálisként elvárható. A készülék a gerinc mindegyik részét (nyaki, háti, ágyék-kereszt) külön elemzi és az eredményt grafikusan jeleníti meg. Az elemzési fázis után a kezelő kiválasztja a korrigálandó szelvényt vagy szelvényeket és az Spineliner korrekciós rendszer rezonanciával korrigáltan kopogtatja (perkusszió) a kiválasztott gerincszelvényeket.

A terapeuta a számítógépes grafikát használva könnyen és megbízhatóan tudja közölni a páciens állapotát és az előrehaladást. A kezelés két fázisból, az elemzésből és terápiából áll.

gerinc2

Elemzés

1. Gerincszelvény rugalmassági vizsgálat (relatív izületmobilitás vagy merevség)

2.   Izomgörcs,

3.   Gerincszelvény szövet állapota (hullámalakú elemzés).

Terápia

1.Izületek mobilizálása,

2. Kiropraktikai korrekció

3. Csigolyák közötti porckorong terápia,

4. Mechanoreceptor ingerlés(mechanikus inger -nyomás, feszülés- felvételére képes ideg)

5. Kiváltó (trigger) pont terápia

gerinc_2

Ellenjavallatok

– terhesség

– tumoros betegeknél

– súlyos csontritkulásban szenvedőknél ( osteoporosis )

– akut gyulladásos folyamatoknál

– traumás eltéréseknél

– súlyos degeneratív elváltozásoknál ( arthrosis )

Az előnyök a beteg szempontjából

– azonnali fájdalomcsökkenés

– azonnali mozgásjavulás

– általában teljesen fájdalommentes

– nem invazív eljárás(műtéti beavatkozás mentes)

– nincs mellékhatása

– objektív elemzés

– eredmények azonnal láthatók grafikus formában is

– az adatok digitális dokumentációja

Az évek során SpineLiner által megszerzett tapasztalataim szerint precíz, objektív képet kapunk a csigolyák,  illetve a perifériás izületek állapotáról. A manuálterápiában alkalmazott helyzetekben ( pl: rotációs, flexiós, extenziós, lateral flexiós véghelyzetek ) használt lökéshullámok megnövelik az izületek mozgáshatárait, így csökkentve a "véghelyzeti" fájdalmat.

gerinc_4

Beszűkült mozgástartományok növelését el lehet érni úgy is, hogy a megfelő irányú mozgás közben célzottan adunk le lökéshullámot az izületre. Nagyon sok esetben így oldódnak fel az izületi blokkok, és a fájdalom rögtön enyhül, vagy megszűnik.

A fájdalom oka sokszor nem izület eredetű, hanem  idegrendszeri szabályozásban fellépő problémában rejlik. Így a megfelelő trigger pont terápiával pozitív hatást gyakorlunk az ideg szövetekre- növelve a tápanyag,oxigén  ellátását.

A SpinLiner terápia gyakorisága függ a páciens állapotától, korától

Általában, akut fájdalom esetén 1-2 kezelés ajánlott hetente, 2 héten keresztül, de már az első kezelés után is 50-80 %-os fájdalomcsökkenés tapasztalható, valamint nagymértékben nő a kezelt terület mobilitása.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.