A magnézium 4 gyógyhatása a szervezetünkre

A magnézium fontos szerepet játszik egészségünk védelmében. A magnézium egészségvédő hatásait sokan ismerjük: nélkülözhetetlen a normális ideg- és izomműködéshez, a szív egészségéhez, a jó minőségű alváshoz, a stressz csökkentéséhez, továbbá segít a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában, és támogatja a csontok egészségét is.

Girl holds hand on your ear

Azt már kevesebben tudjuk, hogy a magnézium hogyan óvja hallásunk épségét:

  • csökkentheti a zaj okozta halláskárosodást, különösen, ha a zajhatás után fogyasztjuk. Kínai kutatók úgy találták, hogy a magnézium önmagában is fontos hallásvédő szerepet tölt be, mert gátolhatja a halláskárosító szabad gyökök keletkezését a fülben. Ám a hatását felerősíthetjük, ha antioxidáns A, C és E-vitaminnal együtt fogyasztjuk.
  • a fülcsengés olykor a magnéziumhiány egyik figyelmeztető jele. Ha a fülcsengést a glutamát neurotranszmitter (idegingerület-átvivő anyag) túlzott termelődése okozza, akkor is segíthet a magnézium, mivel glutamát-gátló hatással rendelkezik.
  • védelmet nyújthat a gyógyszerek ototoxikus, azaz halláskárosító hatásával szemben
  • mérsékelheti a túlzott zajérzékenységet.

Kalciumra és magnéziumra szüksége van egy fejlődő szervezetnek, de ahhoz is kell, hogy fenntartsuk az egészségünket – ezt évtizedek óta tudjuk. A tápanyagok felszívódása azonban nem mindig egyszerű. Egy könnyű recepttel sokkal többet elérhetünk.

Töltsük fel magunkat házilag – kalciummal és magnéziummal!

A magnézium fő természetes forrásai a zöld színű zöldségek, hüvelyesek, olajos magvak, teljes kiőrlésű gabonák, ásványvizek. Érdemes ezeket a hallásunk megóvása érdekében is fogyasztani.

Forrás: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.