Lomi Lomi Masszázs

Ez egy egyedülálló masszázs technika, ahol imával és kántálással kell táncolni a hulát.

A masszázs az egyik legidősebb és legerősebb formája a gyógyításnak. Lomi Lomi viszont az egyik legalaposabb formája a masszázsoknak.

A Lomi Lomi szó egyszerűen csak annyit jelent: masszázs. Ez egy páratlan gyógyító masszázs, amit az ősi Polinéziából származtatnak.

Hogy megértsük a mélységét a Lomi Lomi masszázsnak, elször is meg kell hogy értsük a Hawaii filozófiát, amit Huna-nak hívnak.

Huna filozófia abban hisz, hogy a negatív gondolatok és a viselkedés, a rossz élmények, okozzák, hogy a test elveszti a harmóniáját a környezettel. A harmónia elvesztése és a szeretet hiánya vezet a különböző betegségekhez.

A Huna hipotézisének az alapja, hogy minden és mindenki keresi és törekszik a harmóniára és a szeretetre.

De hogyan is kapcsolódik ez a Lomi Lomi-hoz?

A legegyszerűbb talán, hogy megértsd, a Lomi Lomi másik neve: a ?Szerető Kéz? masszázs. A folyamatos símogatás, a test teljes egészében való gondozása képessé teszi a pácienst, hogy relaxáljon. A technika egy fontos része a masszázsnak és így a gyógyításnak is. A masszőr a kliensre fókuszál szeretettel és teljes szívével.

A masszázs egy áramlás, ami tele van energiával, itt a hosszú folyamatos símogatást kombinálják egy nagyon szerető érintéssel.

70ohkehv

Ilyenkor az emberek általában elgondolkodnak a múlton, a hitükön, azon, hogy mire is vagyunk "beprogramozva".

A hawaiak úgy gondolják, hogy ez az energia hullámokban jön, az ötlet és a hit fel tudja oldani a blokkokat, hogy az energiák úgy áramoljanak, amennyire csak az izmok feszüni tudnak.

Egyrészről a Lomi Lomi segít feloldani a blokádokat, másrészről új irányból ad energiát. Így a Lomi Lomi nem csak egy fizikai tapasztalás, hanem egyben mentális, emócionális és spirituális szinten is megkönnyíti a gyógyítást. A Hawaii emberek a testnek az összes aspektusát nézik, hogy egy egységbe tartozik és hisznek abban, hogy a fizikális, mentális, emócionális és spirituális rész is része az egész egyénnek ? amikor a gyógyítás kihat az egyik szinten, az az összes részre hatással van.

Ha a harmónia hiányzik az fájhat fizikailag, szellemileg, lelkileg vagy akár szellemileg is. A betegség kifejezi hogy valami probléma van, ellenáll, blokkolja az energiai mozgásokat. Lomi Lomi segít ennek a feloldásában és így megkönnyíti az utat a gyógyulás felé.

Szóval mi történik a Lomi Lomi masszázs alatt? Hogyan is kell elképzelni?

A Lomi Lomi általában nagy csenddel indul a paciens és a kezelő között. Gyakran a kezelő keze a páciens hátán pihen. Ebben a csendes nyugalomban a kezelő halkan elmormol egy imát, áldást és amire csak szüksége van az adott gyógyításhoz. A kezelt elmondhatja a panaszait vagy hogy mit szeretne kapni. A masszőr nagyon ösztönösen dolgozik a pácienssel. Innentől kezdve nincs semmilyen kötelező sorrendje vagy formája a masszázsnak és két masszázs sem lesz soha ugyanolyan. Aroma olajokat is használhatnak a bőrre.

rm71897f1

Az ütemes mozgás, mozdulat végig megy a felsőkartól a kezekig. Néhány ember úgy jellemezte: mintha gyenge hullámok mozognának a testükön

Egy másik érdekes sajátossága, hogy míg az egyik részt masszírozzák, az érezhető egy másik helyen is, pl: ha a jobb kezedet maszírozzák, te a bal csípődön is érzed. Ez teljesen jól relaxál, mert nem tudsz odafigyelni egyszerre két helyre. Mint már említettem itt legalább olyan fontos a technika, mint a szeretet. Így a páciens vissza fogja kapni a harmóniáját és az egyensúlyát.

Az alsó test és az egész test simítása segít abban, hogy energiát szabadíts fel. A Huna filozófia szerint, a csomópontokban blokkolódnak az energiák. Finoman megnyújtják a testet és forgatják a csomópontokat, így egyesítik az energiákat.

A Lomi Lomi alatt masszőr zümmöghet, ahogy jön az egyre erősödő és vibráló energia, ez okozza hogy megszűnnek a blokkok.

Ezek a táncoló mozdulatok kombinálva a kezelést végző légzésével szintén nagyon fontos eleme a Lomi Lominak.

Viccesnek tűnhet a tánc az asztal körül, de ezek a mozdulatok nagyon fontosak ahhoz, hogy az energia kiáramoljon és hogy magas szinten tartsa az energiát.

A masszázst csinálhatja egy ember is, de akár kettő vagy több is. Négy kézzel már egy kihagyhatatlanul kellemes élmény!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.