A legjobb környezetbarát termékek

Ha legközelebb meglátogatjuk a boltot, keressük a leginkább „zöld” termékeket. Hogy miről lehet megismerni őket? Lássunk néhány egyszerű beazonosítási módszert.

Kötnyezetbarát – a baráti környezetért

Manapság nagyon sokat hallunk a környezetvédelemről, arról, hogyan járulhatnánk mi magunk is hozzá világunk élhetőbbé, egészségesebbé tételéhez.

Kétségtelen, hogy minél több környezetbarát terméket használunk, annál jobb. Sokszor macerásabb azonban ezeket vásárolni, sőt még drágábbak is, mint egy átlagos termék. Persze nem mindenre igaz ez – és ennyivel igazán segíthetünk a saját Földünkön!

Lássuk, melyek a legkörnyezetkímélőbb választások a fürdőszobába, hálószobába és a konyhába!

Hálószoba

Ha új dolgokat szeretnénk vásárolni, vagy csupán úgy döntünk, ideje kicsit felfrissíteni a hálószoba megjelenését, textíliáit, mindig olyan ágyneműket keressünk, melyek 100 százalékban organikus pamutból készülnek. Jóval környezetbarátabb, mint a többi rendelkezésre álló anyag, ráadásul nagyon jót lehet benne aludni.

zöld alvás

A port pedig úgy is eltüntethetjük a csillárokról, lámpákról, hogy hajszárítóval körbeszárítjuk. Igen gyors és hatékony megoldás!

Konyha

Talán nem újdonság, de a fehér ecet csodákra képes. Keverjük össze vízzel és megkapjuk a tökéletes és környezetbarát tisztítószert! Készítsünk egyszerű oldatot, amellyel a padlót, a munkafelületeket és a csempéket is könnyedén letörölhetjük.

Bevethetjük a citrusféléket is. A lime lé több savat tartalmaz, mint a sima citrom – áztassunk egy pamut vattapamacsot lime lébe és töröljük át vele a vízköves területet. Vagy hagyjuk állni ezen a részen a lime lét egy órára. A sav hatására könnyedén tiszta és csillogó lesz a felület.

Használjunk egy csésze szódabikarbónát, amelyet a konyhai csapra szórunk, majd kicsit később meleg ecetes vízzel leöntünk. Gyorsan megszépíti a konyha egyik legkényesebb felületét!

A hűtőszekrényben tartsunk egy kis kávézaccot. Rakjuk apró tárolóba és helyezzük el a hűtőben. Havonta-kéthavonta cseréljük ki.

pet palack

Fürdőszoba

Ahelyett, hogy borsos áron testradírt veszünk, készítsük el sajátunkat szinte ingyen. Keverjünk össze cukrot, olíva olajat és néhány szelet citromot vagy narancsot – a házilag készített testradír előállt!

Padlótisztításra akár szájvizet is használhatunk. Adjunk egy csészényi mennyiséget 3 liter vízhez, majd a keverékkel mossuk fel a járólapos vagy vinyl padlót. A fapadlót azonban még véletlenül se kezeljük ezzel!

A vécécsészét egyszerűen tisztíthatjuk környezetbarát módon, ha szénsavas italokat használunk hozzá! A sav ugyanis eltávolítja a rozsdagyűrűket és egyéb ásványi lerakódásokat is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index