Kiváló Omega3 forrás, de nem hal- Mi az?

Van egy olyan zöldség, amely sok módon járulhat hozzá az egészségedhez. Bár a kelbimbót köztudottan sokan nem kedvelik erőteljes íze miatt, mégis érdemes beépíteni az étrendbe.

 

Egyébként számtalan módon el lehet készíteni, akár pirítva vagy sajtszósszal tálalva, így biztos, hogy valamelyik recept elnyeri az ízlésünket.


Lássuk, miért is számít olyan csoda egészségnek a kelbimbó.

Foto:pixabay.com

 

 

Tele van vitaminokkal és nagyon tápláló
A kelbimbó elsősorban kiváló rostforrás, de vitaminokban is bővelkedik. Tartalmaz K, C, A-vitamint, folsavat, magnéziumot és fehérjét is. A K-vitamin hatalmas szerepet játszik a véralvadásban, és a csontok egészségében. A C-vitamin elősegíti a vas felszívódását, részt vesz a sejtek regenerálódásában, és természetesen az immunrendszert is erősíti. A kelbimbó kis mennyiségben még B6-vitamint is tartalmaz, ami segíti a kognitív funkciót helyes működését.

Nem tudom megenni! – Trükkök, amikkel megszereted a zöldségeket

Rákmegelőző hatással bír
Több felmérés bizonyította, hogy a kelbimbó csökkenti egyes daganatos betegségek kialakulásnak esélyét. A kelbimbó gyakori fogyasztása ugyanis harminc százalékkal növeli egyes méregtelenítő enzimek szintjét. Emellett magas antioxidáns szintje semlegesíti a szabad gyököket.

Csodás Omega-3 forrás
Ma már köztudott tény, hogy a különböző alap vitaminokon kívül a szervezetnek hatalmas szüksége van az Omega-3 zsírsavakra is. Az Omega-3 egyébként nagyon ritkán található meg zöldségekben, főleg halakból és a tenger gyümölcseiből nyerhetjük ki, de a kelbimbó ebben is kivételt élvez. Egy maréknyi kelbimbó ugyanis fedezi a napi Omega-3 szükségletünket.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.