Kínai metélőhagyma – amiről fogalmad sem volt…

A kínai metélőhagyma, vagy kínai snidling egy valóban hatékony afrodiziákum. Igen sok kertbe ültetik, akár dísznek is, ezt a későn – augusztustól októberig – dúsan virágzó, térdig érő évelőt.

Ázsiából származik és erősen fokhagyma illatú hagymaféle, becsületes neve Allium tuberosum.

Magról vethető. Tavasszal bármelyik mezőgazdasági boltban kapható. Novemberben elviszi a hideg, de gyökere áttelel, az teljesen télálló, tavasszal kihajt.

Nem csupán levelét, hanem virágbimbóit is ősidők óta felhasználja a tradícionális ázsiai konyha. Gyakorlatilag egy fokhagymát és snidlinget pótló, tavasztól késő őszig kéznél lévő ehető fűszernövény.

Fűszernövény! Azaz túladagolni, nagyon sokat enni a zöldjéből nem szabad! Gyomor- és bélgyulladást okozhat, mint minden más hagyma is /túladagolva!/, ami életveszélyes állapot!

A kínai metélőhagyma gyógyhatása

Gyógyhatásairól hazánkban gyakorlatilag nem tudnak. Nos, bizony ez a kínai snidling magja afrodiziákum.

Növényünk fokhagyma illata miatt kézenfekvő, hogy gyógyhatásai is utánozzák a fokhagyma hatásait. És valóban, nézzük csak, hogy egykor a levelek milyen gyógyhatásait írták le. Fertőzés ellenes szer, azaz enyhe antibakteriális hatású. Szívre, keringésre ható. Fibrinolitikus hatását igazolták, mivel fibrinolitikus enzimeket találtak benne. Emésztésjavító, egykor hasfájás, hasmenés kezelésére való szer.

  • Hányás csökkentő hatását is leírták.
  • Egykor asztma ellenes szer.
  • Stimuláló, tonizáló szer.
  • Vizeleti rendszerre ható szer: egykor vese- és hólyaggyengeség, sőt még inkontinencia esetén is leírták némi jótékony hatását.
  • Zöldjét külsőleg vérzések, harapások, kígyómarás ellen alkalmazták.

Így termesszünk a párkányon metélőhagymát

A kínai snidling, mint afrodiziákum

Végül nézzük azt a bizonyos – férfiaknak – afrodiziákumként való alkalmazását, azaz nemi vágyat fokozó és hasonló hatásait. De itt már a növény magjáról beszélünk!

Bizony, már sok évezreddel ezelőtt leírták azok a bizonyos könyvek, hogy a porított hagyma magnak, pontosabban a kínai snidling magjának ilyen hatása van! Akár porítva, akár szétrágva fogyaszthatják a férfiak: ehető, de csak teáskanálnál nem nagyobb adagban. Számos hagymamag alapú receptet is feljegyeztek ezekben a régi könyvekben.

További érdekességet a témában az alábbi linken olvashat >>

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.