Készítettél már lencsekrémlevest?

A krémlevesek egyik sajátossága, hogy bármilyen alapanyagból elkészíthetők, laktató és mégis könnyű ételek. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók, és a vitaminpótlásra is kiválóak. Sorolhatnánk még a krémlevesek sikerének titkát, de helyette itt egy különleges recept, lencséből!

Hozzávalók

  • fél kg lencse
  • 20 dk füstölt sajt
  • 1 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín vagy joghurt
  • 3 evőkanál mustár
  • fokhagyma
  • babérlevél

lencseleves

Elkészítése

  • Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet.

Tipp: Nem kell beáztatni mindegyik fajta lencsét. Pirított szalonnakockákkal, vagy diódarabkákkal tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/