Így szabadulhatunk meg otthonunkban kíméletesen a pókoktól

Ahogy hűl le kint az idő, úgy jelennek meg egyre nagyobb számban a pókok a lakásban. Senki nem szereti ezeket a hívatlan vendégeket; de szerencsére meg lehet tőlük szabadulni…

Van, aki iszonyodik tőlük, más csupán a hálók látványa miatt nem szereti őket, de egy biztos: a pókok a lakásban nem kívánt vendégek, és mindenki szeretne megszabadulni tőlük. Ahány háziasszony, annyi praktika: van, aki porszívóval akar megszabadulni tőlük, mások nemes egyszerűséggel kidobják őket az ablakon; ám idén mintha több lenne ebből a bosszantó látogatóból a lakásban. Ha nem akarsz vegyszereket bevetni ellenük, ezek a természetes trükkök jó megoldást jelentenek; ha ezeket használod, nem jelennek meg a pókok a lakásban.

1. Számold fel a rendetlenséget

 

Foto:pixabay.com

A pókok szeretnek elrejtőzni zugokban, sarkokban, így könnyen lehet, hogy a földön lévő tárolódoboz mögött bújnak meg. Minél kevesebb rejtett zugot hagysz meg a lakásban, annál kevésbé valószínű, hogy megtelepednek nálad. Ráadásul minél kevesebb holmit, dísztárgyat tárolsz a földön, annál könnyebben tudsz takarítani.

2. Használd a citrom erejét

 

Citromsav02

Foto:pixabay.com

 

 

A pókok nem kedvelik az erős illatú citrusféléket, például a narancs, citrom illatát. Frissen facsart lével spricceld be azokat a területeket, ahol bejutnak a lakásba, például az ablakok, ajtók körüli részt. Lehet kapni citrusfélékből készült illóolajat, azt is használhatod.

3. Segít a borsmenta

 

Foto:pixabay.com

 

Ha valamit jobban utálnak a pókok a citrusféléknél, az a borsmenta illata; készíts a belőle készült illóolajból sprét, és fújd be vele a küszöböket, nyílászárókat. Fél liter vízhez 15-20 csepp elég is; a kezelést hetente ismételd meg.

4. Tarts rendet a odakint is

 

Foto:pixabay.com

 

Mindig takaríts össze a teraszon, a bejárati ajtó előtt, hiszen most a szél rengeteg falevelet odahord, és a pókok szeretnek ezek alatt tanyázni. Innen pedig már csak egy ajtónyitás választja el őket attól, hogy bemenjenek a lakásba.

A pókokat a legtöbb ember nem tartja aranyos, szeretni való állatnak, de egy új “felfedezés” alapjaiban változtathatja meg a szőrös ízeltlábúakról alkotott képünket.

A pókoknak is apró mancsaik vannak – képekkel

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.