Hogyan panírozzunk tojás nélkül?

Bizonyos embereknek problémás lehet egy tojásban panírozott étel elfogyasztása, ha magára a tojásra például allergiásak – panírozni azonban tojás nélkül is lehetséges.

Lehetséges panírozni tojás nélkül? A válasz igen.

3 evőkanál finomlisztet kevés delikát, grill fűszerkeverék és kevés piros-paprika keverékével annyi vízzel elegyítjük, hogy sűrű palacsinta jellegű legyen. A keverékbe sajtot is reszelhetünk. Fél óra állás után használhatjuk.

morzsa helyett kukoricapehely lisztet is használhatunk. Ennek az az előnye, hogy az olaj tovább tart, ha időben kivesszük egyáltalán nem megy tönkre.

tojas nelküli

Ebbe a panírkeverékbe lehet tofuszeleteket is mártani, vagy ha előző napról maradt rizst maradék darált szójapörkölttel összekeverünk és rudacskákat formázunk belőle, vagy zöldséges rizsből formázott rudacskákat ránthatunk ki.

A rizs összetartását segíti, ha reszelt sajtot teszünk bele. A darált szójapörkölt helyett szójagranulátumot is használhatunk. A szójagranulátumot leforrázzuk, pörköltszerűen elkészítjük. Ha kihűlt a rizshez keverjük.

Sajtot, gombát, padlizsánt, tököt, karfiolt, héjában főtt krumplit is panírozhatunk még. A maradék panírkeveréket a forró olajba csurgatva kisütjük és tálaláskor a zöldséglevesbe dobjuk.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.