Hogyan működik a fülgyertya?

A természetes gyógymódok ismerői bizonyosan hallottak már a fülgyertya jótékony hatásairól.

Ez egy megfelelő körülmények között, az előírások betartás mellett akár otthon is elvégezhető fortély, ami segíthet a különféle fülpanaszok, légúti megbetegedések enyhítésében, sőt, még a stresszkezelésben és a relaxálásban is.

A fülgyertya egy az ókorból ránk maradt örökség

Kevesen tudják, de a fülgyertyázás nem valami ismeretlen hókuszpókusz, hanem egy az ókor óta elterjedt és alkalmazott módszer, amit Közép- és Dél-Amerikában, Indiában és Tibetben ma is rendszeresen, kúraszerűen használnak. De nem csak ott, hazánkban is elég kiterjedt követőcsoportja van a fülgyertyázásnak ahhoz, hogy széles körben ismert legyen ez a teljes mértékben fájdalommentes, de működő kezelés.

Milyen veszélyeket rejt a fülgyertyázás?

Mi mindenre jó a fülgyertya?

A fülgyertya megoldást jelenthet fül- és fejfájásra, hallójárat-gyulladásra, füldugulásra, fokozott fülzsírtermelődésre, arcüreggyulladásra, náthára. Hosszú a sor, hogy mi mindenre jó, ezek közül pedig talán a legkevésbé ismert, hogy a fülgyertya nyugtató, lazító tulajdonságai miatt segíthet még a stresszkezelésben, a relaxációban is.
Pozitív hatása természetes hatóanyagok, például illóolajok használatával növelhető. Ilyen esetben a gyertya belső felülete impregnált, vagy a jótékony hatóanyagok merítőviaszból is a gyertyára kerülhetnek. Ma már a kereskedelemben is számos fülgyertya kapható, így egyeseknél a házi patika egyik alapkelléke, azonban érdemes óvatosnak lenni! Mint ahogy már több alkalommal is felhívtuk régi és új pácienseink figyelmét, az esetleges komplikációk elkerüléséért, bármilyen fület érintő problémával fokozottan ajánlott inkább felkészült fül-orr-gégészt felkeresni.

Foto:123rf.com

Hogyan működik a fülgyertya?

A fülgyertyázás egyik legnagyobb előnye, hogy természetes módon segíthet akár még a tetemesebb fülzsír eltávolításában is. Vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a fülzsír fokozott termelődésére, így nekik is ajánlott lehet a fülgyertya rendszeres használata.
A fülgyertya melege és gőze a fülzsírt megduzzasztja, képlékenyen tartja, majd az néhány napon belül, természetes módon, de legfőképpen magától, minden erőlködés nélkül kiürül. Tulajdonképpen a fülgyertya égésekor keletkező meleg és szívóhatás beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, serkenti a véráramlást, ettől olyan hatékony.

Fotó: 123rf.com

Mire kell figyelni fülgyertyázáskor?

  • Ne felejtsük el, hogy a fül páros szerv, ezért feltétlenül szükséges a kezelések alkalmával, hogy mindkét fülön elvégezzük!
  • Fontos, hogy betartsuk a használati útmutatást, a biztonsági előírásokat, és ha egy mód van rá, soha ne egyedül, a tükör előtt kísérletezzünk vele!
  • A fülgyertyázás után lehetőleg egy napig tartsuk a fület melegen és szárazon!
  • Ne merüljünk víz alá, kerüljük a huzatot!

A fülgyertyázás sok esetben nem csak egy sima kezelés, hanem inkább egy relaxációs folyamat része, ezért igyekezzünk megteremteni az ehhez szükséges, nyugodt környezetet!

 

 

Forrás: Ezüstfény Klinika


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.