Hogyan éljünk 100 évig? – 2. rész

Mindannyian eltöprengünk az egyének közötti, látszólag rejtélyes különbségeken: vajon miért sújtanak egyes embereket degeneratív betegségek életük derekán, míg mások vígan elélnek száz évig is.

Íme még, néhány recept Dr. Mao könyvéből

Proaktív probiotikumok

Az Egyesült Államokban a legtöbb embernek alkalmanként az antibiotikumokhoz kell nyúlnia, amelyek kulcsszerepet játszanak a betegségek elleni küzdelem nyugati modelljében. Nézzük csak meg alaposabban, mit jelent maga a szó: anti azt jelenti, „ellen”, a bios pedig „élet”. Az antibiotikumok elpusztítják az apró organizmusokat a testünkben, nem különböztetik meg a hasznosakat, mint például a bélbaktériumokat az ártalmas betolakodóktól.

Ez az oka annak, hogy a hasmenés az antibiotikumok gyakori mellékhatása. Ha azonban laktobacilusokkal – a „jó” baktériumokat segítő probiotikum – egészítjük ki a kezelést, az helyreállítja az emésztéshez szükséges egészséges organizmusokat. Ez még nem minden: a laktobacilus gátolja a helicobacter pylori, a gyomorfekélyek 90%-áért felelős baktériumok szaporodását. Márpedig a fekélyek még senkit nem segítettek késő öregkorhoz!

gyogynovenyek4

Bölcs tanács anginás panaszokra

Ha fájdalmat és szorítást érzel a mellkasodban és a nyakadban, különösen a bal oldalon, azonnal fordulj orvoshoz: ezek az angina, egy súlyos szívrendellenesség tünetei. A kínai orvoslás szerint az angináért a szívben megrekedő energia a felelős. Ajánlatos azonnal hathatós ellenintézkedéseket hoznod, például dobd el a cigarettát, és iktasd ki az állati zsiradékot az étkezésedből. Itt az ideje hosszú távú szívegészség-tervet készítened. Mostantól illessz be rendszeres testmozgást a napirendedbe, fogyassz sok rostot, olajos halat, és amennyire csak lehetséges, csökkentsd a stresszt.

Az angina kezelésének hagyományos kínai módja, hogy végy egy szál vörös zsályát, aprítsd fel, és főzd meg egy kicsit, legfeljebb nyolc percig. (Fontos, hogy vörös levelű zsályát végy, a zöld levelűnek más a hatása.) Teaként igyad, mézzel édesítsd. A kínai gyógynövényüzletekben és néhány bioboltban kapható fahéjdarabkák, pórsáfrány és bazsarózsa szintén segíthet.

tea10

Gyógynövény-oltalom a májgyulladásra

Az élethossz bajnokainak jó májra van szükségük – aligha kell magyaráznunk. A máj döntő szerepet játszik a test méregtelenítésében, ám, ha vírustámadás éri, nem bírja ellátni ezt a munkáját. Tünetei lehetnek a kóros fáradtság, émelygés, izomfájdalmak, sárgaság, és hónapokig tarthat a lábadozás. A máriatövis magja segít a májsejtek regenerációjában. Törj össze egy teáskanálnyi magot, hagyd állni 10 percig, mielőtt megiszod.

Naponta háromszor ismételd. A nyers gyermekláncfű a mentőcsapat további tehetséges tagja, a ginzeng és az édesgyökér pedig a hibádzó energiát táplálja vissza. A nagyágyú viszont a keleti fehérüröm, ami fogyasztható frissen vagy kapszulában. Mielőtt azonban ehhez az erős gyógynövényhez nyúlnál, konzultálj egy kínai orvoslási szakértővel, aki beállítja a megfelelő adagolást neked.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.