Hihetetlen, de a szárított meggymag, párnába varrva, jó az izületi fájdalmakra

Semmi fakszni, csak egy tiszta, szárított cseresznyemagokkal töltött párna. Felmelegítve átható hőt biztosít. Kiváló a feszülő izmokra, izületre, hasfájásra vagy egyszerűen csak az ágy melegítésére.

 

Honnan származik  a meggymag párna ötlete?

Szinte mindenki hallott már a mikróban melegíthető fájdalomcsillapítókról, például a hajdina párnákról, vagy a rizzsel, kukoricával, lenmaggal vagy más gyógynövényekkel töltött zoknikról.  Ez valójában egy svájci hagyomány. Az ókori öntödei munkások fűtött cseresznyemagzsákokat használtak, hogy enyhítsék fájó izmaikat a hosszú, kemény fizikai munka után. Pehelypaplannal letakarva a meggymagpárnák egész éjszakán át melegen tartják az ágyat.

A divat hamarosan Németországban is elterjedt, ahol a meggymagpárnára saját kifejezésük van, a Kirschkernkissen. Londonban vettem az első cseresznyéskernkern-csomagomat. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hidegebb európai országok nagy részében a meggymaggal töltött párnák ismertek és kedveltek.

Foto:hotcherrypillows.com

 

Hogyan készítsünk meggymagos párnát?

Minden júliusban, amikor a cseresznyének szezonja van, kimagozzuk. A magokat néhány percig egy tál meleg vízben áztatjuk, hogy a magokon maradt maradék gyümölcsöt fellazítsa. Ezután letisztítjuk a magokat, majd egy papírtörlőre terítjük körülbelül egy hétre, hogy teljesen kiszáradjanak.

Maga a meggylé is segíti az ízületi gyulladást és az alvást, mivel magas antioxidáns- és melatonin-tartalommal rendelkezik. 

Hihetetlen, de igaz – Meggyszárat az égészségért!

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.