Hétvégi finomság: spárgás lepény

A spárga alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban viszont igen gazdag. Jó forrása a könnyen emészthető rostoknak, folsavnak, káliumnak, A-, B-, C-, E-, K-vitaminoknak. Kifejezetten lúgos kémhatású, semlegesíti a vér savasságát, eltávolítja a salakanyagokat, így kifejezetten ajánlott a szervezet tisztítására.

Ez az egészséges és finom zöldség, tavaszi megújulásunk egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.

Zöldfűszeres, spárgás lepény

Zöldfűszeres spárgás lepény

Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 doboz krémsajt
  • 4 db szardellafilé
  • friss fűszernövények: 1 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 6 levél bazsalikom

Elkészítése:

  • A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
  • Vágjuk le a spárga végéről a fás szárat, kb. 1-2 cm-et, és mossuk meg.
  • Öntsük robotgépbe a krémsajtot, adjuk hozzá a fűszernövényeket, a szardellát, és jó alaposan keverjük össze.
  • Egy tepsibe terítsük ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. Egyenletesen kenjük be az ízesített krémsajttal. Mindenhová jusson, még a szélekre is. Szépen sorba tegyük rá a spárgát. Majd 1-1 cm-et hajtsunk fel a lepény minden oldalából.
  • Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt a spárga vaj puha lesz, a lepény szélei pedig szép piros ropogósra sülnek.

Zöldfűszeres, spárgás lepény

Zöldfűszeres, spárgás lepény

 

Forrás: kenyerotthon.hu

Forrás: